facebook

Популярне італійське село штрафуватиме туристів за “ледарство”

Італійське село Портофіно, популярне серед знаменитостей, запроваджує нову заборону для туристів. Вона стосуватиметься “ледарів”.

Джерело:

Daily Mail

Портофіно штрафуватиме туристів за “ледарство”
Відтепер за “неробство” у “гарячих точках” для селфі буде штраф – 275 євро. При цьому деталей наразі не оголошували.

Що саме мають на увазі під неробством, влада села поки не прокоментувала, але пояснили, що великі скупчення туристів у деяких місцях заважають транспорту та екстреним службам.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За словами мера Портофіно Маттео Віакава, заборону вводять не для того, щоб зробити місце більш ексклюзивним, а, щоб дозволити всім насолодитися його красою.

Нові правила будуть поширюватися на дві червоні зони, де часто збираються туристи. Заборона діятиме щодня з 11:00 до 18:00 щонайменше до 15 жовтня.

Портофіно – крихітне рибальське село з населенням 369 осіб. Воно відоме у всьому світі своїми морепродуктами, розкішними бутиками та будинками в пастельних тонах.

В Італії штрафуватимуть туристів-вандалів
Влада Італії хоче запровадити суворіші покарання для вандалів, які завдають шкоди пам’ятникам або іншим культурним об’єктам. Штрафи можуть сягати від 10 000 до 60 000 євро.

Міністр культури Італії Дженнаро Санджуліано підтримав закон, в якому мовиться, що стягувані суми будуть використовуватися для оплати ремонту і прибирання пошкоджених об’єктів. Уряд країни вже схвалив ініціативу про покарання вандалів 11 квітня, однак остаточно її ще не затвердили.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...