facebook

Польський таксист наздогнав і переїхав українця. Судді пояснив, що зробив це з релігійних міркувань

Апеляційний суд у Вроцлаві збільшив покарання таксистові, який спершу навмисно збив велосипедиста з України, а потім ще й наїхав на нього. На суді зловмисник пояснив, що гнався за чоловіком, бо хотів прищепити йому євангельські цінності.

Польський таксист наздогнав і переїхав українця. Судді пояснив, що зробив це з релігійних міркувань

Інцидент трапився 27 квітня 2019 року. Громадянин України Юрій Г. виїхав на велосипеді на проїжджу частину і зіткнувся з таксі, яким керував Артур Ч. Чоловіки обмінялися кількома словами, а потім велосипедист поїхав у бік парку. Таксист кинувся за ним. Він переслідував українця тротуарами та парковими алеями, аж поки не збив велосипед. Коли Юрій Г. упав, таксист наїхав на нього передніми колесами. Потерпілого у важкому стані доставили до лікарні.

Польща. Таксист, який переїхав українця, повідомив на суді про релігійні мотиви
Після 20 місяців ув’язнення зловмисника випустили з тюрми. Однак на цьому справа не закінчилася.

Як повідомляє Gazeta Wyborcza Wrocław, генпрокурор подав касаційну скаргу до Верховного суду, який скасував вирок і повернув справу до другої інстанції, тобто до Апеляційного суду Вроцлава.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Під час апеляційного слухання Артур С. пояснив, що він є палким католиком. Мовляв, що і він, і його дружина належать до неокатехуменальної спільноти.

“Моїм наміром було затримати злочинця та навчити його євангельських цінностей у час П’ятдесятниці, перехід від смерті до життя”, – цитує Артура К. із вроцлавської Gazeta Wyborcza.

Також у таксиста був із собою великий текст про вчення Церкви та неокатехуменальний рух. Він сказав, що хотів наздогнати велосипедиста та сказати йому, що він прощає йому пошкодження автомобіля.

Таксист у Польщі переїхав українця. Суддя не повірив йому
Релігійна риторика обвинуваченого не переконала суддю, який збільшив покарання зловмиснику до 5 років позбавлення волі.

“Релігійна діалектика повинна мати інший вимір – почуття провини, почуття відповідальності за свою поведінку. Решта — порожні слова. Ми не побачили жодного каяття, не кажучи вже про активне каяття”, – сказав суддя Мацей Скорняк.

Таксист повернеться за ґрати щонайменше ще на 10 місяців. На той час він пройде половину свого п’ятирічного терміну, після чого зможе подати прохання про дострокове звільнення.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...