facebook

“Студент відмовився слухати Чайковського і Рахманінова”: в Одесі викладачку коледжу “звільнили через російську мову”

У коледжі прокоментували ТСН.ua, що сталося.

В Одеському театрально-художньому фаховому коледжі звільнили 82-річну викладачку музики та історії мистецтв після того, як студент поскаржився на її викладання російською.

Про це на своїй сторінці в Facebook розповіла правозахисниця Ксенія Проконова, яка представилася родичкою викладачки.

“В Одесі було звільнено викладачку через російську мову. Звучить як вкид, якби цього не сталося у моїй родині. Серед студентів з’явився охочий обмежити свій освітній горизонт за рахунок російських композиторів. Студент цілком серйозно відмовився слухати Чайковського, Рахманінова і що з ними. Пізніше подав скаргу на те, що 82-річна викладачка веде урок у зум російською”, — написала обурена жінка і виступила на захист викладачки.

Вона звинуватила керівництво коледжу, яке, за її словами, “не намагалося розібратися в ситуації” і нібито змусило викладачку звільнитися.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Не подобається програма — змінюйте її. Це не питання викладача”, — додала жінка.

В Одеському театрально-художньому фаховому коледжі в коментарі ТСН.ua підтвердили, що викладачка звільнилася після скарги студента. Однак наголосили, що жінку ніхто не змушував до цього.

За словами секретарки навчального закладу, після наради викладачці запропонували написати заяву за власним бажанням, на неї ніхто не тиснув. Вона припустила, що жінці у поважному віці, ймовірно, було важко перелаштуватися. Тим паче, під час дистанційного навчання, коли всі заняття проходять онлайн, додала вона.

“Та й що ви скажете? Зараз в цей час це нормально, коли викладач веде російською мовою? Коли в нас є мовний закон”, — відповіла ТСН.ua секретарка Одеського театрально-художнього фахового коледжу.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...