facebook

Не спішіть продавати паї: В Україні злетіли ціни на землю

Скільки коштує гектар у різних областях

В Україні активізувався продаж землі. Підвищення попиту на земельні ділянки пов’язане з тим, що у 2024 році ринок землі стане доступним і для юридичних осіб.

Експерти зауважують, що за минулий рік земля в Україні подорожчала на 30%, а наступного може зрости в ціні ще на 70%.

Глава Асоціації землевласників України Сергій Кулешов повідомив, що інтерес інвесторів змістився з квартир на сільськогосподарські землі через війну. Якщо нерухомість може бути зруйнованою, то земельним паям загрожує лише мінування, а це можна виправити.

– Запити в Асоціацію землевласників про допомогу з придбанням землі зросли вп’ятеро. До війни ми мали два оголошення про продаж землі та одне про купівлю, а тепер на одну заявку на продаж припадає шість покупців, – зазначив Сергій Кулешов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Попит мають навіть заміновані ділянки
Зростає продаж землі у прифронтових та прикордонних областях. Керівник проєкту KupiPai від Concorde Capital Володимир Радько зазначив, що покупців цікавлять ділянки по 600-800 доларів, попри ризики.

Скільки коштує гектар землі в областях

Максимальний попит на землю – на Полтавщині. Гектар там коштуватиме приблизно 2000 доларів. У Хмельницькій та Київській областях землю продають по 80 000 грн/га, а на Черкащині – понад 100 000/га.

На Івано-Франківщині гектар коштує близько 167 000 грн/га, у Львівській області – понад 128 000 грн/га, у Закарпатській областях – понад 50 000 грн/га, а на Вінниччині – понад 60 000 грн/га.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...