facebook

“Я не скотина, а людина!”: нові деталі вилучення 12-річної доньки у 78-річної матері в Чернігові

У пенсіонерки, яка вважається найстаршою породіллею країни, вилучили доньку до рішення суду.

Стали відомі нові подробиці гучної історії, яка сталася в Чернігові з 12-річною Ганною-Марією Підвербною.

Нагадаємо, ця дівчинка відома тим, що її мати, Валентина Підвербна, народила її у віці 65 років та була на той час, 2011 року, найстаршою, у кого в Україні прийняли пологи. Свою доньку Підвербна народила після штучного запліднення, гроші на яке збирала, заощаджуючи з пенсії. Днями донька Підвербної звернулася до небайдужих людей, написавши в соцмережах зворушливий допис. Дівчинка повідомила, що її мати начебто завдає їй тілесниї ушкоджень, ображає через вроджену косоокість та хоче довести до самогубства.

На допис Підвербної-молодшої відреагували сотні українців, серед яких були і сусіди цієї родини, і очільник Чернігова Олександр Ломако, поліцейські. До квартири, де мешкає 78-річна Підвербна зі своєю донькою, терміново приїхали поліцейські, представники соцслужб, психологи й лікарі. Як результат цього, дитина заявила правоохоронцям, що дає згоду на те, щоб поїхати звідси.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

В коментарі для ТСН.ua профільні посадовці та сусіди Підвербних розповіли, як все це відбувалося та що цьому передувало.

Скандали були майже кожного дня
“Я була свідком того, як у квартирі Підвербних лунали крики. Я вийшла та побачила, як Валентина Підвербна стукає у двері тамбура. Як виявилося, дівчинка закрилася у квартирі від неї. Коли дитина почула, що разом із матір’ю перебувала я та ще одна сусідка – вона відчинила двері. Коли Ганна відчинила, то попрохала допомоги. Я спитала, чи потрібно викликати поліцію та соцслужби, на це Ганна відповіла, що так, треба викликати. В цей час її мати почала на мене кричати. До цього я чула, що дівчинка прохала у матері елементарні речі – серветки та дезодорант. Через це у них спричинився скандал. Крики з цієї квартири я чую протягом двох тижнів. Останнього разу чула, як Валентина ображала дитину, а та у відповідь крикнула: “Я не скотина! Я людина. Мені треба ходити в школу!”. Я вважаю, що цій жінці, Валентині Підвербній, треба допомагати виховувати дитину, вона, на мою думку, не в змозі нічого дати дитині”, – розповіла нам одна із сусідок цієї родини.

Своє чергою правоохоронці Чернігова нам розповіли, що зараз дитина в безпеці.

“Дитина була вилучена з родини і була направлена на обстеження”, – повідомили нам у пресслужбі поліції Чернігівської області.

До цього правоохоронці додали: “Стосовно цієї ж матері в листопаді 2022 року поліція вже складала адмінматеріали за частиною 1 статті 173-2 Кодексу України про адміністративні правопорушення (скоєння домашнього насильства) та частиною 1 статті 184 КУпАП (невиконання батьками або особами, що їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей). Згодом судом вищевказані протоколи були закриті”.

Крапку поставить суд
Виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако розповів нам наступне: “Станом на зараз дівчинка перебуває в обласній дитячій лікарні після того, як ми прийняли рішення про примусове вилучення дитини. Звертаємося до Новозаводського райсуду Чернігова, який буде вирішувати подальшу долю дитини. До того, як суд прийме рішення, враховуючи загрозу для її життя, вона не може бути з матір’ю, тому буде в обласній дитячій лікарні”.

За словами Ломака, на тілі дитини не було знайдено слідів насилля.

“Але це не означає, що не було знущання. Під час спілкування з поліцейськими та представниками соцслужб дитина підтвердила ті факти, про які вона повідомила в соціальних мережах. Тому була терміново вилучена”, – повідомив нам посадовець.

“Дитина зголосилася їхати, було складено акт про вилучення. Ознак насильства на тілі дівчинки лікарем виявлено не було. Не виключено, що до рішення суду вона буде тимчасово влаштована. Але до рішення суду до матері вона не повернеться. Вчора мати дитини приходила в лікарню. Наскільки мені відомо, вона збиралася йти туди і сьогодні”, – розповіла нам керівниця міського управління у справах дітей Олена Зінченко.

Сама ж Ганна Підвербна в соцмережах не досить активна, але серед світлин, які вона опублікувала останнім часом, є така, де зображений розірваний одяг.

“Це мама порвала труси”, – підписала фото Ганна.

І поліцейські, і представники соцслужб нам розповіли, що Валентина Підвербна достатньо емоційно відреагувала на вилучення дитини. Але водночас у соцслужбах нам додали, що, на їхню думку, ця родина – не з найгірших, які можуть бути.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...