facebook

Дуже отруйний! В Україну завезли небезпечний попкорн з-за кордону: Де виявили та звідки прибув

В Україну з Іспанії завезли небезпечну кукурудзу для попкорну. Продукцію виявили в Одеській області, передають Патріоти України.

У продукції знайшли хлорпірифос, який викликає гострий токсичний вплив на людину та вражає нервово-м’язові зв’язки. Про це йдеться в повідомленні Головного управління Держпродспоживслужби в Одеській області.

“До Головного управління надійшло інформаційне повідомлення системи швидкого реагування по харчових продуктах та кормах (RASFF) від 25 квітня 2023 року №2023.2025 стосовно виявлення хлорпірифосу у кукурудзі для приготування попкорну, що експортувалась з Іспанії (виробник: Liven SA, Barcelona) до України (отримувач: ТОВ “Фоззі Коммерц”, вул. Гоголівська 1-А, 07408)”, – йдеться в заяві відомства.

Держпродспоживслужба звернулась для операторів ринку та закликала в разі виявлення такої продукції повідомляти про це. Це можна зробити за адресою: м. Одеса, вул. 7-а Пересипська, 6, або за номером телефону: (048) 716-13-01.

Симптоми отруєння хлорпірифосом: блювання, звуження зіниць, сльозотеча, тремор м’язів, сплутаність свідомості. В організмі хлорпірифос розкладається ферментами ензимами і виводиться за кілька днів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...