facebook

Доньки Путіна рекордно збагатилися за рік війни проти України: що відомо

За даними ЗМІ, компанії Марії Воронцової та Катерини Тихонової заробили за 2022 рік більше ніж 1,2 млрд рублів.

Фірми дочок російського диктатора Путіна заробили рекордні у воєнний рік суми. Прибуток компаній перевищив 1 млрд рублів.

Про це повідомляє російський Telegram-канал “Можем объяснить”, який проаналізував їх фінансову звітність. Як повідомляється, компанії Марії Воронцової та Катерини Тихонової заробили за 2022 рік більше ніж 1,2 млрд рублів.

До початку повномасштабного вторгнення фірми дочок Путіна не мали такого прибутку. Так найбільше коштів заробила Марія Воронцова чия фірма “Номеко” у 2022 році принесла 855 млн рублів. Компанія спеціалізується на проєктах ядерної медицини.

Як повідомляється, коли Воронцова стала однією з п’яти співзасновників “Номеко”, у колись збиткової компанії справи різко пішли вгору. Окрім того, минулого року компанія викупила клініки “СОГАЗ Медицина”, в яких лікують найманців ПВК “Вагнер”. Ще 7 млн рублів заробила фірма “Номеко управління”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Своєю чергою, компанії Катерини Тихонової заробили понад 290 млн рублів. Найбільше коштів дочці Путіна приніс фонд “Національний Інтелектуальний розвиток” (НІР) – 265 млн, що майже вдвічі більше, ніж у мирному 2021 році.

Тихонова є гендиректором фонду, який працює при МДУ. Фонд проводить дослідження в галузі нафтовидобутку, геології, біотехнологій та хімії. Серед його партнерів – Роснефть, Газпром та Ростех. З 2019 року прибуток НІР виріс у п’ять разів. Ще 26 млн рублів принесли Тихоновій дочірні компанії НІР.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...