facebook

Блеф чи реальна загроза: Резніков оцінив ядерний потенціал Росії

Міністр обоони Резніков вважає ядерний шантаж РФ блефом.

Ніхто не знає, у якому стані наразі перебуває російська ядерна зброя, оскільки останнє випробування проводилося 1998 року. Тому ядерна загроза від РФ викликає сумніви.

Про це заявив міністр оборони Олексій Резніков в ефірі загальнонаціонального телемарафону.

На думку Резікова, РФ суттєво переоцінює свої ядерні потужності, оскільки більшість російських боєголовок, а також носії, які Україна після розпаду СРСР віддала росіянам, стали непридатними ще у 1997 році.

“Далі вони могли зробити апгрейд та продовжити термін придатності, але формально він минув ще тоді. Плюс виробником багатьох складових були українські заводи. Ми їм вже не допомагаємо”, — сказав очільник Міноборони.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Резніков додав, що останнє випробування ядерної зброї Кремль проводив 1998 року на одному з полігонів у Казахстані.

“Те, що у них є в арсеналі — чи дієве воно і взагалі, чи спрацює воно”, — зазначив міністр.

Голова Міноборони нагадав, що в день приїзду до Києва президента США Джо Байдена в Росії було заплановано випробування носіїв ядерної зброї, щоб залякати світ. Проте воно провалилося, а диктатор Путін був змушений змінити свою промову перед Федеральними зборами.

“Вона зламалася і не спрацювала. Путіну довелося змінювати текст виступу. Там мав бути потужний сигнал Заходу, а його не було. Я б не перебільшував їхні можливості”, – підсумував Резніков.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...