facebook

Чи відбудуться випускні у 2023 році: Міносвіти назвало важливу умову

У цьому навчальному році школи самостійно могли визначати дати канікул. Так само вони зможуть вирішувати, чи дозволяти проведення випускних вечорів.

Про це під час ефіру національного телемарафону розповів заступник міністра освіти і науки України Андрій Вітренко. І додав, що МОН вже ж має певні рекомендації.

Чи будуть випускні вечори в Україні у 2023 році
Вітренко наголосив: наразі МОН рекомендує воєнним адміністраціям та школах зважати на безпекову ситуацію та організовувати урочистості відповідно до вимог воєнного стану. Тобто те, чи відбудеться випускний у конкретній школі, вирішуватимуть дирекція та вчителі навчального закладу.

Ми впевнені, що великі святкування у воєнний час є недоречними, але і дитинство у дітей забирати не треба,
– наголосив посадовець.

За його словами, в Україні зараз функціонує понад 12 тисяч шкіл – і в кожній ситуація може бути інша. Тому міністерство рекомендує вирішувати питання проведення випускних на місцях.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вітренко при цьому уточнив, що швидше за все на тих територіях, де навчання тривало онлайн, випускних не буде, аби не наражати дітей, батьків і вчителів на небезпеку.

Як відбувалися випускні у 2022 році
У 2022 році випускні в Україні відбулися в онлайн-режимі.
На той час Росія пошкодила понад 1 800 освітніх закладів по всій Україні.
За словами президента Зеленського, замість довгоочікуваного останнього дзвоника учні чули звуки сирен, які сповіщають про загрозу авіаудару.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...