facebook

Зеленський: Всі ми хочемо бачити Путіна в Гаазі

Президент Володимир Зеленський висловив упевненість, що лідера держави агресора Володимира Путіна засудить за воєнні злочини в Україні Міжнародний кримінальний суд у Гаазі.

Джерело: Зеленський під час виступу в МКС, який транслював національний телемарафон

Пряма мова: “Шановний народе Нідерландів, ми дуже раді бути сьогодні тут, у вашій сильній країні, на землі свободи і справедливості, основних цінностей…

Безумовно ми всі хочемо бачити тут іншого Володимира. В Гаазі. Того, який заслуговує бути засудженим за злочинні дії. Це має бути здійснено тут, у столиці міжнародного права. Я певен, це станеться, коли ми переможемо. А ми переможемо”.

Деталі: У своїй промові глава держави також наголосив, що Україна не може допустити гібридного імунітету (для воєнних злочинців) чи гібридного миру, пов’язаного з призупиненням воєнних дій на фронті.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Лише надійний мир, справжній мир, справжня свобода, справжня справедливість. Це саме те, що нам потрібно зараз”, ­– зазначив Зеленський.

Предісторія:

3 травня у пресслужбі Кремля заявили, що українські безпілотники “намагалися завдати удару” по кремлівській резиденції президента РФ Путіна. Атаку Кремль назвав “спланованою терористичною акцією” і “замахом на президента Росії”.
Заступник секретаря Радбезу Росії Дмитро Медведєв закликав до “фізичного усунення” президента України Володимира Зеленського та його оточення.
Речник президента Зеленського Сергій Никифоров заявив, що Україна не має інформації про так звані нічні атаки на Кремль. За його словами, те, що відбулося у Москві, вочевидь – нагнітання ситуації перед 9 травня.
Президент Володимир Зеленський наголосив, що Україна воює на своїй території, і захищається від агресора – Росії. “Ми не атакуємо ані Путіна, ані Москву, ми боремося на своїй території, захищаємо свої села і міста”, – сказав глава держави.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...