facebook

Лісовий зробив потужну заяву про важливість української мови, літератури та історії

Українська мова, література та історія України є надважливими предметами. Вони допомагають сформувати національну ідентичність.

Джерело:Оксен Лісовий

Тому не може й бути мови про те, щоб відмовитися від цих предметів у навчальній програмі. Глава МОН Оксен Лісовий наголосив, що такі ідеї в його міністерстві навіть не лунали.

Лісовий зробив потужну заяву про важливість української мови, літератури та історії
Міністр зазначив, що країна, яка відстоює свою незалежність, навпаки має акцентувати на вивченні вищезгаданих предметів у школах. Ба більше: посилювати їх та модернізовувати відповідно до викликів.

Література – це джерело знань і натхнення, можливість для аналізу, рефлексії та розвитку уяви. І українська література точно має що запропонувати читачеві – від колись загублених імен до творів сучасних авторів. Так само історія України: маємо вивчати її з точки зору успіху, адже ми сильна та надстійка держава,
– заявив глава МОН.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І додав, що Україна зберегла свою мову, культуру та суверенітет, попри численні спроби їх знищити. Тож курс історії у школі має демонструвати дітям потужність нашої держави, аби учні відчували власну спроможність бути стійкими та успішними.

Лісовий зробив потужну заяву про українську мову

Очільник Міносвіти Оксен Лісовий заявив, що людина є патріотом тієї країни, мовою якої вона розмовляє зі своїми дітьми. Так чинять люди, які хочуть успіху для своїх дітей.
Міністр також подякував усім тим російськомовним, які перейшли на українську.
При цьому закликав формувати навколо своїх дітей українськомовне середовище – мультфільми, кіно, книги, коло спілкування, контент у мережі.
На його думку, так чинять люди, які хочуть успіху для своїх дітей. Так чинять люди, які вірять у власну спроможність привести до успіху свою країну.
А маніпуляції навколо мови – це ніщо інше, як лицемірство. І мені вкрай складно лишатися щодо цього байдужим.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...