facebook

Названо терміни, коли до України прибудуть танки від Німеччини та Данії

Данія та Німеччина об’єднали свої зусилля, щоб передати Україні 80 танків Leopard 1.

Вже до 1 червня Україна отримає танки від Данії та Німеччини, які були зняті з озброєння данської армії 2005 року.

Про це повідомляє TV2 з посиланням на заяву в.о. міністра оборони Данії Троельса Лунд Поульсена.

“Допомогу, яку ми зараз побачимо у рамках перших поставок, ми б охарактеризували як дуже, дуже велику. Той факт, що ми передаємо 80 танків Leopard 1 – це дуже значна кількість”, – зауважив Троельс Лунд Поульсен.

Наразі виконувач обов’язків міністра оборони Данії перебуває в Берліні разом з міністром оборони Німеччини Борисом Пісторіусом. Там вони проводять зустрічі з деякими данськими інструкторами, які навчають українців роботі з цими танками. Зазначається, що на підготовку українських солдатів піде близько місяця, а самі танки будуть готові до розгортання в Україні вже 1 червня.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Слід зауважити, що співпраця розпочалася ще в лютому і є проєктом загальною вартістю 1 мільярд данських крон. Гроші будуть витрачені на танки, боєприпаси, запасні частини, а також на підготовку та навчання українських солдатів. Внесок Данії є частиною загальної військової допомоги, яка з моменту оголошення війни сягнула 9,5 мільярдів данських крон.

Чому Данія та Німеччина передають саме Leopard 1
Танки Leopard 1 були зняті з озброєння данської армії 2005 року, тому вони не такі сучасні та ефективні, як їхні наступники – Leopard 2. Однак Троельс Лунд Поульсен запевняє, що для українців така техніка може принести користь. Крім того, саме такий тип танків запросив український президент Володимир Зеленський.

“Вони мають дуже хорошу вогневу потужність і хорошу здатність орієнтуватися на місцевості. І що не менш важливо, це дуже велика кількість танків”, – сказав Поульсен.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...