facebook

Зґвалтування жінки у поліції Кагарлика: двоє підозрюваних перед оголошення вироку “мобілізувались” до ЗСУ

Троє із п’яти підозрюваних у справі про зґвалтування жінки у кагарлицькому відділку поліції мобілізувались до ЗСУ.

Двоє підозрюваних з кагарлицього відділу поліції на Київщині, де катували людей та зґвалтували жінку, перед оголошенням вироку мобілізувалися до ЗСУ.

Про це повідомила адвокатка потерпілої Нелі Погребицької Анна Калинчук.

Адвокатка зауважила, що 9 травня повинні були завершитись дебати щодо справи поліцейських, які у відділку міста Кагарлик Київської області зґвалтували жінку та катували інших людей. Проте виявилось, що двоє підозрюваних нібито мобілізувались до ЗСУ.

“Судове засідання відкладено, оскільки один із обвинувачених начебто мобілізований до лав ЗСУ та направлений до “якоїсь” з військових частин, а куди саме невідомо. Ще один із 5 обвинувачених теж “мобілізувався” в акурат перед початком судових дебатів. Сьогодні суд повинен був прийняти рішення про зупинення провадження щодо нього знову ж таки у звʼязку із мобілізацією”, – повідомила Анна Калинчук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона зауважила, що один із підозрюваних ще на початку повномасштабної війни мобілізувався до ЗСУ та не чекав понад рік.

“Ще один з фігурантів справи мобілізувався відразу з початком повномасштабного вторгнення. До нього у мене запитань немає. Людина відразу, а не через 1,3 роки, не перед завершальною стадією судового розгляду, не від страху винесення ймовірно негативного вироку”, – наголосила адвокатка.

Анна Калинчук зауважила, що вона не вірить у те, що двоє підозрюваних лише перед оголошенням вироку захотіли піти захищати Україну.

“Де проходитиме служба цих двох наразі невідомо, можливо в роті охорони в Київській області, далеко від бойових дій, можливо в тиловому забезпечені в/ч. Мене дуже тригерить те, що військовою службою маніпулюють в такий спосіб. І я вважаю, це несправедливим і недостойним”, – зауважила вона.

Адвокатка додала, що лише двоє підозрюваних копів наразі перебувають під вартою і точно не зможуть мобілізуватися до ЗСУ.

Зґвалтування у відділку поліції Кагарлика: що відомо
24 травня 2020 року надійшло повідомлення, що до лікарні міста Кагарлик звернулась жінка з важкими травмами. За її словами це зробили поліцейські у місцевому відділку.

Після розголосу у Державному бюро розслідувань розпочали розслідування та оголосили підозру 29-річному оперативнику Сергію Сулимі та 35-річному начальнику сектору кримінальної поліції відділення Миколі Кузіву.

Через певний час Державне бюро розслідувань оголосило підозру оперуповноваженому та начальнику одного із секторів Кагарлицького відділення поліції — Євгену Трохименку та Ярославу Левандюку. У жовтні в Офісі генпрокурора оголосили п’яту підозру колишньому очільнику відомства Сергію Панасенку. Той знав про знущання, які коять його підлеглі, але їм не заважав.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...