facebook

На Львівщині чоловік застрелив сусіда, поранив його тещу і втік до лісу: раніше його судили за напад з сокирою

Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

У стрілянині на Львівщині чоловік убив сусіда та поранив його тещу. За словами потерпілої родини, 61-річний чоловік повертався з поля повз їхній двір, його пес напав на дитину, зчинилася сварка. Після чого чоловік нібито сходив по рушницю додому і почав стріляти, йдеться в ТСН.

Під час слідчого експерименту дружина загиблого Мар’яна показала дірки від кулі на дверях та інші пошкодження. Каже, їхній сусід вистрелив із рушниці тричі. “З першого маму поранив, а з другого чоловіка, а третій постріл у двері”, – каже вона.

А почалося все з того, розповідає пані Світлана, що 61-річний Роман повертався з поля дорогою повз їхнє подвір’я, де біло чимало дітей. “Підозрюваний йшов із собакою. Собака накинувся на дитину, дитина почала ногою відштовхуватися від собаки і вже підозрюваний почав до дитини: “Що ти робиш, чого ти б’єш собаку”, – розповідають у поліції.

“Чоловік каже, чому ти дитину рухаєш, відчепися. Вийшла мама, каже, йди звідси, чому ти заважаєш дітям, діти тебе бояться. Він розвернувся і полетів”, – пригадує дружина загиблого.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А вже невдовзі, кажуть у поліції, повернувся із рушницею та почав стріляти. Пані Ганна отримала поранення, 37-річний Мар’ян намагався сховатися, але не встиг – сусід поцілив йому в голову. “Чоловік кричить, зять упав, вибігла, хотіла медичну допомогу надавати, вже було пізно”, – пригадує поранена.

Діти не постраждали дивом, додає Світлана. Чоловік пані Ганни викликав поліцію та швидку, а стрілець утік. “До приїзду поліції рушницю сховав у кущі, а сам утік. Залучали дрон, пошукових собак. Його було затримано в лісовому масиві в нічну пору”, – розповідають слідчі.

Після затримання Роман у всьому зізнався, кажуть у поліції. За його словами, стрілянина стала наслідком давнього конфлікту через межу. Затриманий живе з сестрою на пагорбі, куди веде єдина дорога саме повз двір загиблого Мар’яна. Кілька років тому Романа вже судили за напад на сусіда із сокирою, тоді минулося легкими ушкодженнями. В селі розповідають що стрілець із сестрою мали конфлікти не лише з потерпілою родиною.

В будинку затриманого нікого немає, лише на подвір’ї бігає собака, який тоді напав на хлопця. Сам стрілець у СІЗО без права внесення застави. Рушниця зареєстрована на його родича. Попереду на чоловіка чекає судово-психіатрична експертиза, а потім – суд. Йому загрожує до 15 років позбавлення волі або ж довічне ув’язнення.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...