facebook

Мовний скандал у школі: вчителька розпочала урок російською, дитину “зацькували” через зауваження мами

Мама втрутилася в онлайн-урок, коли вчителька розмовляла російською.

У Дніпрі в школі №126 спалахнув скандал. Мама учениці 6-го класу зробила зауваження вчительці через те, що та спілкувалася російською мовою під час уроку. Після цього 12-річну дитину почали цькувати однокласники та писати погрози в месенджері. Саму маму, за її словами, видалили з батьківського чату. Жінка каже, що у школі намагаються приховати інцидент. Утім, в адміністрації закладу стверджують, що в усьому розібралися. А поліція факт булінгу не виявила.

Олена Юхимчук спершу розповіла про інцидент на своїй сторінці в соціальній мережі. Жінка написала, що під час онлайн уроку дитини не витримала та звернулася до вчительки.

“Знову вчителька, наша класна керівниця, починає урок математики російською. Учень з класу двічі звертається до неї українською, і двічі вона відповідає російською. Потім переходить на українську, потім знову на російську. Так триває декілька хвилин — і мої нерви здають”, — пояснила мама учениці.

Далі жінка каже, що увімкнула звук, представилася та нагадала вчительці, що згідно з законодавством, освітній процес в Україні відбувається державною мовою, а не мовою ворога.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“На ці слова вчителька обурюється і видає такі слова: “Це моя рідна мова, і урок я ще не почала, і ви взагалі не маєте права приєднуватися до уроку”. І вимикає нас від конференції”, — стверджує Юхимчук.

Одразу після цього, за словами жінки, вчителька заявила батькам, що відмовляється від їхнього класу. Дитину ж почали цькувати однокласники та писати їй погрози у класному чаті.

“Хто за те, щоб почати телефонувати Євдокії, і пока вона нам не відповість, не припиняти їй телефонувати. Просто брати і телефонувати цій су**, поки вона не зателефонує і вчителеві не скаже вибачення”, “Якщо ти хотіла цим вигнати нашу улюблену вчительку, то ти це зробила! Але цим дала право дати тобі по ***лу, щоб не втикала більше”, — йдеться на скриншотах з дитячого листування.

Мама розповіла ТСН.ua, що її також взялися цькувати батьки. В батьківському чаті вони стали на захист вчительки та запропонували написати колективну скаргу, щоб перевести дівчинку до іншого класу. Згодом, за словами Юхимчук, її видалили з групи.

“Якщо це ваше рішення — думка однієї людини (не зовсім при розумі) не повинна вирішувати долю всіх дітей класу. Якщо є можливість, залишайтеся з нами. Будемо разом боротися з внутрішніми ворогами”, — звернулася одна з матусь до вчительки в батьківському чаті.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...