facebook

В Одесі померли двійнята, що поїли овочів із ринку: мама викликала лікаря з ОLX

Поліція розслідує справу як “нещасний випадок” та “неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником”.

В Одесі померли чотирирічні двійнята в родині переселенців із Херсона після вживання куплених на ринку овочів. Мати двійнят викликала для них лікаря за оголошенням на ОLX. Поліція взялася за розслідування справи.

Про трагедію повідомило видання “Антикор” із посиланням на джерела серед правоохоронців та офіційно прокоментувала поліція Одеської області.

Згідно з повідомленням видання, в Одесі в ніч проти 14 травня до поліції зателефонував працівник “швидкої” та повідомив, що констатував смерть хлопчика К. 2018 року народження. Через сім годин померла його сестра К.

За день до трагедії мама двійнят Олена придбала овочі на відомому одеському ринку “Привоз”. Ввечері жінка погодувала цими овочами дітей, після чого в них почалися болі в животах та блювання.

Що зробили медикиня з ОLX та “швидка”

Після цього жінка вранці 13 травня викликала додому дитячу лікарку Ганну, про яку дізналася з оголошення на сайті ОLX. Медикиня прийшла оглянути двійнят о 13:00 та зробила їм ін’єкцію препарату “Церукал”. Дозу цього препарату вираховують, зважаючи на масу тіла.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Після цього блювота в дітей припинилася, однак вони більше нічого не їли, а пили лише очищену негазовану воду. У ніч проти 14 травня хлопчик попросив маму про допомогу, щоб піти до туалету. Жінка помітила, що син дуже слабкий та рухається з великими зусиллями, тож викликала “швидку”. На бригаду медиків Олена чекала приблизно п’ять-сім хвилин, тримаючи дитину на руках.

Хлопчик припинив дихати за кілька хвилин до приїзду медиків. Лікарі “швидкої” намагалися реанімувати дитину, однак не змогли її врятувати. Сестру хлопчика у важкому стані доправили до обласної дитячої клінічної лікарні з діагнозом “отруєння невідомою речовиною”. Дівчинка також померла.

Що кажуть у поліції
У поліції підтвердили, що отримали повідомлення про смерть двійнят від лікарів.

“Правоохоронці попередньо встановили, що напередодні дітям стало зле і мати спробувала самотужки надати їм домедичну допомогу, а коли це не допомогло, покликала медичну сестру. Однак згодом стан дітей різко погіршився і мати викликала “швидку”. На жаль, хлопчик помер до приїзду лікарів, а дівчинка – у медичному закладі”, – йдеться в повідомленні правоохоронців.

В поліції зазначили, що попередньою причиною смерті дітей стало отруєння невідомою речовиною.

Інформацію про обставини смерті двійнят правоохоронці внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань з позначкою “нещасний випадок” та “неналежне виконання професійних обов’язків медичним або фармацевтичним працівником”. В межах розпочатих проваджень призначена низка експертиз, зокрема, судово-медичні, які встановлять причину смерті дітей.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...