facebook

Випускні будуть не всюди: у МОН розповіли про останні дзвоники та вручення документів у школах

Свято останнього дзвоника у школах України рекомендують провести 16 червня. Все ж навчальні заклади можуть самостійно встановлювати дату.

Про це в ефірі національного телемарафону розповів заступник очільник Міносвіти Андрій Вітренко. І уточнив, що формати заходів можуть встановлювати також військові адміністрації.

У МОН розповіли про останні дзвоники та вручення документів у школах
Головним критерієм проведення заходів у школах є безпека. Під час тривоги учні, вчителі та батьки мають перейти в укриття. Це правильно стосується і проведення випускних, уточнив чиновник.

Остаточне рішення про дату закінчення 2022 – 2023 навчального року все ж ухвалюють на місцях залежно від безпекової ситуації у регіоні.

Департамент освіти рекомендує вручити випускникам документи про освіту до 21 – 23 червня,
– уточнив Вітренко.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

І розповів, що останній дзвоник у школах можуть проводити як наживо, так і онлайн. Онлайн, зокрема у тих школах, які розташовані у потенційно небезпечному регіоні чи не мають укриття.

Також, за словами заступника міністра освіти, на тих територіях, де навчання тривало дистанційно, випускних вечорів швидше за все не буде.

Коли в Україні закінчиться навчальний рік 2023
Відповідно до освітнього закону тривалість навчального року в українських школах мала становити не менше 175 навчальних днів. Та в умовах воєнного стану його тривалість визначає уряд. Кабмін натомість зменшив тривалість навчального року до 155 днів.
Так, цей навчальний рік розпочався 1 вересня та має закінчитися 30 червня.
Як наголосили у МОН, обласні адміністрації разом з освітянами, залежно від безпекової ситуації, самі ухвалюють остаточне рішення щодо дати закінчення цього навчального року у своєму регіоні.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...