facebook

Молитва за Україну з відео Залужного: боєць Ращук розповів історію створення потужного відеоролику

Актору хочеться ділитися у культурному просторі з людьми тим болем, який пережив.

Цими вихідними головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний оприлюднив потужне відео з натяком на контрнаступ українських військових. Задача Молитви за визволення України була наступною — щоб після цього промо люди встали і захотіли ще з більшим бажанням знищувати ворога.

Про це в ефірі “Сніданку з 1+1” розповів командир 7-ї роти 3-го батальйону “Свобода”, боєць з позивним “Артист”, а за професією актор театру та кіно, Володимир Ращук.

Саме він декламує Молитву.

Боєць розповів про історію створення видовищного відеоролику: “Ми займалися підготовкою батальйону. Мені подзвонили і сказали, що є така ідея. Оскільки наш батальйон кожен ранок на шикуванні читає Молитву націоналіста, то задача була наступна — щоб після цього промо люди встали і захотіли ще з більшим бажанням знищувати окупанта і терориста”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Оскільки зараз відбуваються обстріли по Києву і по всій Україні, то це бажання і так у всіх шалене, зазначив Володимир Ращук. “Це дасть трохи мотивації всім не забувати, що у нас продовжується війна і визвольні змагання. Ми мусимо це робити”, — додав він.

Військовий поділився, що Молитва дуже потужно відгукнулася в його серці: “Автори взяли цю чудову молитву і запросили мене від Генштабу, щоб я взяв участь. Для мене це велика честь, тому що все те, про що в ній йде мова, чіпляє моє серце. Все це дуже потужно відгукується. Те, що ми робимо наразі на фронті щодня, тільки є підтвердженням того, що ми міцні, потужні, і не дивлячись на всі важкі бої і втрати, ми все одно маємо перемогти цю наволоч”.

Володимир Ращук зауважив, що участь у створенні відеоролику для нього — це повернення до професії, про що він мріє щодня: “Для мене це була велика честь — по-перше, побачити оператора-постановника Сергія Михальчука, з яким ми багато знімали до війни. Зараз він також в лавах захисників. Також, звісно, це повернення до професії. Я про це мріяв щодня”.

Це дає більше наснаги для того, щоб поскоріше все це закінчити і повернутися до своєї улюбленої професії, розповів боєць: “Але, перш за все, наразі моя ДНК трохи змінилася і вона все ж таки ближча до воїна. У мене немає стільки почуттів з одного боку, а з іншого — вони настільки накопичилися у великому еквіваленті, що дуже хочеться ділитися у культурному просторі з людьми тим болем, який пережив”.

Він продовжив: “З одного боку — це певне заземлення, а з іншого я розумію, що таке вести за собою і що таке мотивувати людей. Кожен день працюємо з людьми, з підрозділами, з солдатами, в яких закінчується мотивація. Я не очікував, що буде такий резонанс цього відео, але дуже багато людей, зокрема моїх побратимів написали, що навіть бачили, що наші хакери зламали систему і в РПЦ виставили це відео. Мені здається, мета досягнута”.

Актори — емпатичні люди, тому Володимир Ращук розповів, що постійно вчиться себе опановувати: “Бо всі люди різні і до військової справи не мали ніякого відношення. Тому моя емоційність ще жодного разу мені не завадила, адже саме через це я можу більш точно і конкретно достукатися до людини, донести свою думку. Тому мені здається, що професія наразі мені допомагає”.

Боєць зауважив, що намагається тримати себе в руках і в екстремальних ситуаціях всі емоції зникають: “Залишається тільки одне — холодна голова, холодний план, холодний розрахунок і те, що ми маємо робити. Бо задач наразі дуже багато, їх треба виконувати. Тож хто як не ми”.

Нагадаємо, український актор театру та кіно Володимир Ращук із початком повномасштабної війни став одним із захисників України.

Він – боєць батальйону “Свобода”. Разом із побратимами воював на Луганщині. Зокрема, артист боровся з окупантами у Рубіжному та Сєвєродонецьку.

Про неймовірний шлях українського актора дивіться в проєкті “Непереможні” в ефірі “1+1” в рамках загальнонаціонального телемарафону “Єдині новини”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...