facebook

В Україні зростає вартість електроенергії: яку ціну встановлюють і коли очікувати здорожчання

Нові тарифи будуть діяти з початку літа. Платити будемо на гривню більше.

В Україні зросте тариф на електроенергію. Кабмін уже затвердив нову ціну. Від 1 червня ціна кіловата електрики становитиме 2 гривні 64 копійки.

Про це йдеться у сюжеті ТСН.

Зміна вартості електроенергії для населення – це, мабуть, найтриваліша комунальна інтрига останніх двох місяців.

Про те, що їх піднімуть, почали говорити відразу після завершення опалювального сезону: тобто з квітня. Говорили навіть, що ціна підскочить одразу вчетверо. Рішення відтягували скільки могли: намагаючись якось пом’якшити цей удар по кишенях українців. Але ось сьогодні було ухвалене остаточне рішення – новий тариф ухвалений. Тепер за один кіловат електрики будемо платити 2 гривні 64 копійки, тобто на гривню дорожче, ніж це коштує зараз.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Така ціна встановлюється з першого липня. Це означає, що за платіжками, які надійдуть нам наступного тижня, платимо ще 1,68 або 1,44. А вже у липні платимо по-новому. Ну і найголовніше – чим аргументували таку ціну. Міністр енергетики на брифінгу сказав, що державі потрібні кошти на відновлення енергетичної інфраструктури після обстрілів російських окупантів.

“Про те, що ми відпускаємо тариф до ринку, мова не йде – про те, що він буде переглядатися в напрямку ринку. Тому що ми вважаємо, що це рішення разом з іншими рішеннями дасть можливість нам забезпечити стабільність роботи енергосистеми, і наступної зими ми не будемо без світла”, – наголосив міністр Герман Галущенко.

І в принципі в уряді наголосили, що система субсидій буде збережена. В середньому вартість платіжки зросте на 219 гривень. Але у владі обіцяють зберегти систему субсидій для тих, хто перевів своє опалення на електрику. Ну і в принципі варіантів у нас небагато: або будемо сидіти у пітьмі знову, або платити дорожче за право бути зі світлом.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...