facebook

Діти все частіше потрапляють до лікарень через укуси змій

Від укусів змії у Західноукраїнському спеціалізованому дитячому медичному центрі лікують двох підлітків із Львівщини. Цьогоріч уже четверо дітей до 18 років звернулись до лікарні після укусу плазунів.

Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомили у пресслужбі медзакладу.

17-річний мешканець Яворівського району зазнав укусу плазуна неподалік власного дому. Він йшов на пасовище, коли змія із трави вкусила його ногу. Ще один випадок зафіксували на Стрийщині. 13-річного Юліана змія вкусила у руку.

«Хлопчик спирався рукою на лавку поблизу церкви, не помітивши плазуна. Підліток відкинув її і побіг до батьків. Мама Юліана фельдшер, яка надали необхідну медичну допомогу. Старшого брата Юліана кілька років тому також лікували від зміїного укусу», – йдеться в повідомленні

Лікар-анестезіолог медичного центру Максим Ковальов зазначив, що уже четверо дітей отримували медичну допомогу у нашому Центрі після зміїних укусів – усі перебували у стані легкої та середньої важкості. Загалом до 20 пацієнтів з такими проблемами щорічно звертається до наших фахівців.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

«Більше від наслідків дії отрути страждають діти молодшого віку і з малою масою тіла. Адже отримують більше отрути на кілограм ваги, і тому у них може бути більш виражена симптоматика та важкий стан при ушпиталенні», – додав він.

Мешканців області закликають бути обережними та уважними, відправляючись у ліс чи на природу:

якщо випадково побачили плазуна поряд із собою – не панікуйте, не наближайтесь і не робіть різких рухів, а спокійно відійдіть.

у плазунів поганий зір та слух, але своїм тілом вони дуже добре вловлюють коливання землі на відстані 10-15 метрів.

будьте уважні у місцях, де можна зустріти плазунів: висока трава, кущі, ліс. Вирушаючи у ліс краще взувати високе, щільне взуття, котре змія не прокусить.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...