facebook

Учитель-воїн написав підручник в окопах: його погодило МОН і відправляє у школи

Український воїн з Вінниці Тарас Ткачук написав підручник з української мови для 6-класу просто на фронті. Книга отримала гриф Міносвіти, тож її видадуть за кошти держави.

Джерело:

Суспільне

Підручник воїн з позивним “Доцент” писав у співавторстві з колегою Анастасією Онатій. Співавторами були також і школярі.

Вчитель-воїн Тарас Ткачук написав підручник в окопах
Тарас Ткачук – один з авторів підручників української мови за 5-й та 6-й класи. Над кожним працював майже рік. 25 лютого 2022 року вчитель вступив до тероборони і згодом пішов на фронт. Підручник писав в бліндажах та окопах.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Працював у вільний час, коли було тихо і більш менш безпечно, але бувало і під обстрілами. Дійсно, це рятувало. Я перемикався,
– каже педагог-воїн.

Співавторка підручника Онатій каже, що вчитель надсилав завдання смс-повідомленнями через відсутність інтернету в окопах.

Ми намагалися спростити максимально для дітей і прикрасити. Форзаци – це роботи дітей. 5-класники малювали фразеологізми, носологізми, вухологізми
– уточнює Ткачук.

Він переконаний: боронити Батьківщину сьогодні важливо на усіх фронтах. Адже Росія також завозить на окуповані території свої підручники для русифікації.

Аби цей підручник внесли до шкільної програми, проголосували майже 40 тисяч вчителів. Так, підручник з української мови для 6-го класу отримав гриф МОН. Його надрукують накладом у 40 тисяч примірників. 1 вересня він вже може потрапити в руки учнів.

У 2024 році може бракувати підручників
У 2024 році існуватиме потреба у багатьох підручниках для школярів. Перелік вже оприлюднило Міносвіти.
До переліку включили понад 100 назв навчальних підручників та посібників.
Вони призначені для учнів 1 – 2, 7 – 8 та 10 – 11 класів.
До переліку включили і 12 назв підручників та посібників для шкіл, де навчаються діти з порушенням інтелектуального розвитку. Є потреба у посібниках і для вчителів.

У МОН кажуть: остаточний перелік назв підручників та посібників, які можуть видавати за кошти держави, залежить від видатків, передбачених держбюджетом на 2024 рік.
Перелік усіх підручників та посібників, у яких зараз є потреба, можна переглянути за посиланням.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...