facebook

Росія додатково замінувала ЗАЕС, – Буданов про ймовірну небезпеку

Підрив окупантами Каховської ГЕС унеможливив нормальний доступ води до охолоджувачів на ЗАЕС. Ба більше, ворог додатково замінував один з охолоджувачів.

Про це в ефірі телемарафону повідомив начальник ГУР Кирило Буданов. Він розповів про можливі проблеми на станції, пише 24 Канал.

Окупанти можуть підірвати охолоджувач
Буданов наголосив, що російські терористи зруйнували нормальний доступ води до охолоджувачів на ЗАЕС внаслідок підриву Каховської греблі.

Але друге – це те, що ЗАЕС була додатково замінована. І найстрашніше, що був замінований охолоджувач. Якщо вони виведуть його з ладу, то велика ймовірність, що будуть значні проблеми,
– підкреслив начальник ГУР.

Буданов повідомив про додаткове замінування ЗАЕС: дивіться відео

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також Буданов прокоментував ситуацію із переміщенням російської ядерної зброї до Білорусі.

“Станом на зараз жодної ядерної боєголовки до Білорусі ще не переміщено, але процес підготовки до можливого переміщення ядерної зброї триває насправді, сховища готуються”, – додав він.

Нещодавно представник військової розвідки Андрій Юсов зауважив, що ядерна загроза з боку Росії гіпотетично існує завжди. Проте зараз не можна говорити про підвищений ризик застосування такого озброєння проти України.

Ворог може підірвати ЗАЕС
15 червня гендиректор МАГАТЕ Рафаель Гроссі відвідав Запорізьку атомну електростанцію. Він оглянув ситуацію на станції, а також на водосховищі, яке почало міліти, внаслідок підриву росіянами Каховської ГЕС.
Він розповів, що через руйнування Каховської ГЕС знизився рівень води, яка необхідна для охолодження ЗАЕС та пообіцяв уважно стежити за ситуацією надалі.
Крім того, Володимир Зеленський стверджує, що росіяни можуть піти на підрив АЕС в Запоріжжі, аби вплинути на Захід і примусити погодитися на їхні умови. Єдино можливою протидією цьому Зеленський називає інтенсифікацію постачання озброєння Україні.
Експертка з ядерної енергетики та ядерної безпеки Ольга Кошарна переконана, що в будь-якому разі росіяни цілком можуть використати ЗАЕС шантажу України.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...