facebook

“Долар наближається до червоної межі, курс валют може приголомшити”: експерти сказали, чи втратять українці свої заощадження

Долар постійно змушує триматися в напрузі песимістично налаштованих українців. Частина з них постійно стежить за тим, чи сягнув курс валют червоної межі подешевшення, або тривожиться ймовірному різкому стрибку вартості.

Як інформує “УНІАН”, втім за частиною прогнозів, курс долара в Україні найближчим часом залишатиметься стабільним навіть у разі загострення обстановки на фронті і досить низьких обсягах залучення коштів від розміщення ОВДП. Головна умова для цього – стабільна фінансова допомога Заходу.

Такий прогноз зробив аналітик Олексій Козирєв, зазначивши, що поки гривні особливо нічого не загрожує.

“Рішення НБУ зберегти облікову ставку на рівні 25% річних і послаблення регулятора в частині погашення нашими компаніями кредитів, залучених міжнародними та державними фінансовими організаціями, не матимуть негативного впливу на ситуацію на міжбанку”, – додав експерт.

На його думку, це не такі значні суми, порівняно з обсягами валютних позик, які залучав український бізнес за кордоном у приватних структур.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, надходження міжнародної допомоги надійно страхують наші золотовалютні резерви України, впевнений Козирєв.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...