facebook

МОН: Перша партія підручників НУШ з української мови вже в Україні

До кінця червня отримаємо усі 503 тисячі підручників з української мови для 5 класу, які до 1 вересня будуть доставлені безпосередньо до шкіл.

Про це на своїй Facebook-сторінці повідомив міністр освіти і науки України Оксен Лісовий.

Пряма мова:

До кінця червня отримаємо усі 503 тисячі підручників з української мови для 5 класу, які до 1 вересня будуть доставлені безпосередньо до шкіл.

Цей наклад ще минулого року погодилися безоплатно надрукувати наші партнери з European Commission. Нині ведемо перемовини про друк ще однієї партії підручників з інших предметів. Це суттєва допомога від наших європейських друзів. Вдячний за послідовну підтримку українських дітей та педагогів.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Єврокомісія надрукувала підручники видавництв, які безоплатно надали свої макети та право на друк. Ми вдячні видавництвам «Ранок» і «Освіта» за участь у цьому проєкті. А доставку підручників з ЄС до України підтримала організація Plan International. Дякую за допомогу!

Яка загалом ситуація з підручниками для НУШ?

На 2023 рік у державному бюджеті на це передбачено 754,9 млн гривень. За ці кошти видаємо:

65% усіх необхідних підручників для учнів 6 класу
підручники з історії України для 5 класу
підручники шрифтом Брайля
підручники для шкіл з навчанням мовами національних меншин з усіх предметів для 5-6 класів
Крім того, частину підручників для 5 класу надрукували минулого року за підтримки партнерів (із математики, польської мови, природничої галузі).

Нині з партнерами ведемо перемовини щодо друку решти підручників для 5-6 класів. Уже маємо низку домовленостей, зокрема і з Єврокомісією.

Ми розуміємо, що наявність підручників – це питання, яке турбує і педагогів, і школярів, і батьків. Тож робимо все, щоб у новому навчальному році учні 5-6 класів навчалися за новими підручниками НУШ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...