facebook

Чехія скоротить фінансову підтримку українців: що зміниться з 1 липня

Чехія, яка прийняла велику кількість українських біженців, запроваджує нові умови допомоги українцям. Поправки до закону про українських біженців у Чехії “Lex Ukrajina V” почнуть працювати з 1 липня. Вони стосуються питань надання фінансової допомоги та безплатного житла.

Про це повідомили у Міністерстві з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Фінансова допомога

З нового місяця українці перестануть отримувати окремі виплати: у країні діятиме лише комплексна фінансова допомога. Вона включає витрати на житло та інші потреби біженців. Після того, як пройде 150 днів з моменту надання тимчасового захисту, українські громадяни в Чехії отримуватимуть прожитковий мінімум, який становить 3130 крон, що дорівнює приблизно 5200 грн.

Солідарні виплати

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Ці виплати з липня отримуватимуть лише власники житла, які прийняли українців та живуть із ними. Але вони отримуватимуть від держави вже не 3000 крон (5072 грн), а 2400 крон (4057 грн). Ті ж, хто поселив біженців, але не живе з ними, більше не отримуватимуть виплат. Водночас українцям у Чехії запропонували укласти договір про оренду та самостійно оплачувати житло з комплексної допомоги.

Безплатне житло для українців

Соціальне житло у цій європейській країні можна буде отримати на 150 днів із часу надання тимчасового захисту. Якщо цей термін у липні буде вичерпаний, українці матимуть змогу жити безкоштовно ще 90 днів. Після цього потрібно буде домовитись із власником про оплату житла або шукати щось нове.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...