facebook

У Бердянську окупанти вбили двох підлітків за “проукраїнську позицію”: з’явилося відео останніх хвилин

Окупаційна влада Бердянська Запорізької області підтвердила вбивство 24 червня двох підлітків 2006 року народження. Хлопці ліквідували окупантів, після чого росіяни вбили молодих патріотів.

Про це повідомили російські ЗМІ та підтвердили українські правозахисники та активісти.

“Повідомляється про те, що співробітники МВС та військової поліції прибули на набережну”, де, за їхніми даними, сталася стрілянина і було поранено двох людей.

Представник окупантів Володимир Рогов заявив, що “терористи були блоковані та знищені”, уточнивши, що одним із убитих був Тигран Оганнісян.

У соціальних мережах хлопець встиг поділитись відео, яке зняв перед своєю смертю. Він каже: “Двох точно. Все, це смерть, пацани, прощайте! Слава Україні!”

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Українські правозахисники повідомили про те, що другим загиблим був Микита Ханганов.

“Тіл хлопців батьки ще не бачили. А рідних відучора мучать допитами та обшуками. Це дає підстави ставити під питання основну версію слідчого РФ про напад на поліцейських. Принаймні, батьки Тиграна та Микити вважають, що вся ця перестрілка, передсмертне відео – це постановка для того, щоб убити хлопців”, – написала до оординатора “Медійної ініціативи з прав людини” Ольга Решетилова.

Уповноважений ВР з прав людини Дмитро Лубинець розповів деталі події та опублікував останнє відео Тиграна Оганнісяна.

“24 червня двоє хлопців 2006 року народження, Тігран Оганнісян і Микита Ханганов, вступили в бій з окупантами. Як відомо, вони знищили військового РФ і колаборанта-поліцейського. Після перестрілки загарбники заявили про “ліквідацію” хлопців. Раніше хлопці та їхні родини піддавалися. “Згодом одного з них, Тиграна Оганнісяна, викрали з дому. Його жорстоко допитували і піддавали тортурам із застосуванням електричного струму”, – написав омбудсман.

Лубинець повідомив про те, що коли ситуація набула розголосу, у Європарламені почали вимагати відпустити хлопців на контрольовану Україною територію, але окупанти цього не зробили.

“Сьогодні двоє 16-річних хлопців стали героями. Останніми словами одного з них було: “Слава Україні”. Бракує слів, щоб описати почуття гордості за юнаків, які чинили опір окупантам”, – написав він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...