facebook

Місто в Італії заплатить молоді за переїзд: локація сподобається поціновувачам мистецтва

Італія сподівається, що така програма переселення молоді зможе вирішити проблему старіння населення.

Місто Мантуя в регіоні Ломбардія приваблює нових жителів грошовими стимулами. Влада готова платити молоді за переїзд сюди по 150 євро на місяць. Ці кошти можна витратити на оренду житла.Про це пише Медіа агентство АСС з посиланням на 24 канал.

Італія сподівається, що такі програми переселення молоді можуть вирішити проблему старіння населення. Так планують збільшити кількість жителів, які працюють, приносять дохід і платять податки. Влада каже, що прийматиме близько 100 заяв на гранти на рік. Загалом місто має 400 000 євро на цю ініціативу.

Половину з цих коштів розподілять вже цього року, а ще половину – у 2024-му. Гроші підуть на сплату квартплати тим, хто поселиться в Мантуї, так кожна людина отримуватиме по 150 євро допомоги на місяць.

Програма відкрита як для сімей, так і для окремих мандрівників. Також мер Мантуї обіцяє, що невдовзі у місті з’явиться чимало пропозицій про роботу, зокрема у сфері логістики. Великі корпорації також шукають молодих працівників.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Заявки на участь у програмі можна буде подавати до кінця літа.

Чим особлива Мантуя

Це вже не перша подібна програма в Італії, коли молодь намагаються фінансово мотивувати переїхати в запропоновані міста. Але більшість таких варіантів – у віддалених селах та на островах. Але Мантуя відрізняється. Мантуя – це місто з населенням близько 50 000 жителів. Воно відоме своїми давніми палацами епохи Відродження. Найпопулярныший з них – Палаццо Дукале – знаходиться в самому центрі міста. Це величезна будівля: у ній 500 кімнат, 7 садів на 8 внутрішніх двориків.

Ще одна визначна пам’ятка – Палаццо Те — унікальний за задумом і реалізацією палац в стилі італійського маньєризму. Він був збудований на замовлення герцога Мантуї архітектором і художником Джуліо Романо. Також у Мантуї надзвичайно смачна місцева кухня.

У 2017 році місто навіть визнали Європейською столицею гастрономії. Однією з коронних страв є tortelli di zucca – паста з гарбузом, пармезаном, мускатним горіхом і печивом амаретті. Раніше італійська влада запустила ще одну програму, щоб привабити молодь на Сардинію. Тут пропонують орендувати будинок за 1 євро на місяць. Так намагаються мотивувати молодих людей перебиратися до італійських сіл та містечок.

Особливо сподіваються зацікавити саме цифрових кочівників, які можуть працювати з будь-якої точки світу. Нових мешканців на Сардинію приваблюють незайманою природою, чудовою локальною кухнею та неймовірними пляжами. Обіцяють також допомогти облаштувати житло і створити комфортні умови для роботи.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...