facebook

У Білорусі ремонтують покинуту військову частину: ймовірно, там розташуються “вагнерівці” — ЗМІ

П’ять років казарми та гуртожиток військового містечка у Білорусі стояли порожніми.

Минулої неділі, 25 червня, біля білоруського села Цель Осиповичського району на території військового містечка, де раніше дислокувалася 22-а ракетна бригада збройних сил Республіки Білорусь, розпочалися ремонтні роботи.

Про це повідомляє видання “Зеркало”.

Співрозмовник видання, який проживає в цьому населеному пункті, підтвердив, що у колишній військовій частині почали викладати плитку, фарбувати фасади будівель.

У 1990-х роках у цьому містечку перебувало 1500 осіб (військові разом із сім’ями). Після того, як у 2018 році ракетну бригаду перевели до Осиповичів, усі роз’їхалися, гуртожиток та казарми стояли порожніми.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Близько двох років тому Осиповичський райвиконком виставив будівлі військового містечка №4 на продаж. Всього тут 31 об’єкт – сховища техніки, склади, майстерні, їдальні, навчальний корпус, караульне приміщення тощо. Ці об’єкти розмістилися на ділянці 15 гектарів.

“Територія оточена лісовим масивом, поряд проходить автомобільна дорога Мінськ — Гомель М-5 та залізниця Верейці — Гродзянка, яка сполучається із залізницею Мінськ — Гомель”, – йдеться в описі лоту.

Журналістка видання під виглядом покупця зателефонувала до Осиповичського райвиконкому і з’ясувала, що приміщення поки що не продаються, “бо готуються документи”.

На запитання про найманців ПВК “Вагнер” білоруські чиновники відповіли, що це “чутки”, вони такою інформацією не володіють.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...