facebook

Обов’язкова атестація з англійської на всіх рівнях навчання: що запропонував Президент у своєму законопроєкті…

Президент України Володимир Зеленський зареєстрував у Верховній Раді законопроєкт №9432 про застосування англійської мови в Україні, яким передбачається, зокрема законодавче стимулювання показу фільмів англійською мовою в кінотеатрах й обов’язкове складання англійської в межах Зовнішнього незалежного оцінювання чи Національного мультипредметного тесту.

Про це повідомляють “Економічні новини”.

На каналі Міністерства освіти і науки в Telegram роз’яснили: “Його [закону] мета – унормувати застосування англійської мови у багатьох сферах. Зокрема, у роботі державної служби, підрозділів екстреної допомоги населенню, під час перетину державного кордону, у сферах освіти, культури, транспорту, охорони здоров’я тощо”.

Законопроєктом пропонується внести зміни до статті 17 Закону України “Про повну загальну середню освіту” й установити, що кожен учень має пройти державну підсумкову атестацію з англійської мови. Зокрема, у школах, програма яких передбачає вивчення англійської мови як першої іноземної, – за кожний рівень загальної середньої освіти (тобто після 4, 9 та випускного класу). Якщо ж у школі англійську вивчають як другу іноземну, то знання учнів з англійської перевірятимуть після дев’ятого класу й у межах ЗНО/НМТ.

Міністр освіти і науки Оксен Лісовий так прокоментував цей законопроєкт: “Міністерство освіти і науки підтримує ініціативу Президента. Створюватимемо усі можливості для того, щоб українці мали змогу вивчати англійську якісно на всіх рівнях освіти. Розробляємо чіткий план з впровадження англійської мови на 2023-2026 роки”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...