facebook

Майже трильйон рублів, – пропагандисти визнали, що Кремль виділяв нечувані гроші на “Вагнера”

У Росії вже не приховують, що з кремлівського бюджету здійснювалось фінансування ПВК “Вагнера”, яку контролює Євгеній Пригожин. Про це заявив один з путінських пропагандистів просто-таки в ефірі одного з федеральних телеканалів.

Власне, вірний пес диктатора Дмітрій Кісільов у своїй програмі назвав загальну суму контрактів, які Росія упродовж цих років уклала з “Вагнером” і компанією-імперією “Конкорд” Пригожина. Йдеться про цифру, що становить майже трильйон рублів.

Скільки Кремль витратив на вагнерівців
За словами псевдожурналіста, вагнерівці отримали від Росії понад 858 мільярдів рублів за усі ці роки. Очевидно, йдеться про період від 2013 року – тобто від того часу, відколи існує приватний батальйон.

Фактично завдяки цьому – грошам російських платників податків – Пригожин став олігархом.

Група “Вагнер” у рамках укладених із державою контрактів отримала трохи понад 858 мільярдів рублів. Це майже трильйон. За іншими контрактами холдинг Пригожина “Конкорд” окремо надав послуг на суму ще 845 мільярдів рублів,
– сказав Кісільов.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Окрім того, він пояснив, що це не означає, що вагнерівці заробили стільки ж, однак це свідчить, що гроші в бізнес-імперії Пригожина крутились шалені: “Це не означає, що стільки ж заробили, але все ж таки говорить про масштаби бізнесу і масштаби амбіцій”.

Зверніть увагу!
Упродовж цих десяти років у Кремлі невтомно заперечували зв’язок з ПВК “Вагнера”, хоча ця компанія виконувала чимало “завдань” у країнах Близького Сходу й в Африці, завдяки чому ріс вплив Росії в цих регіонах.

Варто сказати, що, взагалі, у російському законодавстві не існує такого поняття як “приватна військова компанія”. Організація таких та подібних угрупувань мала б каратись згідно з кримінальним кодексом ворожої держави.

Як Пригожин “віддячив” Путіну

Ввечері 23 червня ватажок групи “Вагнера” заявив про початок збройного заколоту проти військового керівництва Кремля. Однак, на щастя для Путіна, він не протримався й доби.
Після закінчення свого “постання” Пригожин уклав договір з самопроголошеним президентом Білорусі Алєксандром Лукашенком. У цьому документі вказано, що частина вагнерівців має передислокуватися до “братньої країни”.
Зазначимо, що сам російський диктатор не втримався та бовкнув, що Кремль виділяв на вагнерівців шалені суми. Лише за минулий рік було виділено на цю ПВК понад 86 мільярдів рублів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...