facebook

“Пенсія опинилася під загрозою, українці масово подають позови проти Пенсійного фонду”: експерти сказали, чого чекати громадянам України

Українські пенсіонери масово позиваються до Пенсійного фонду. Громадяни незадоволені розміром своїх виплат та вимагають їхнього підвищення.

Як інформує “biz.today.ua”, на Полтавщині військові пенсіонери вже подали близько 7000 судових позовів. 4000 із них уже розглянули, і було ухвалено рішення про збільшення розміру виплат.

Начальник Головного управління ПФУ у Полтавській області Володимир Тараторін повідомив, що близько половини всіх звернень подали саме військові пенсіонери.

“Вони і так отримують пенсії вдвічі більше за середні і масово судяться, щоб ще їх збільшити”, – зазначив представник ПФУ.

потрібно варити яйця після закипання води круто або некруто

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Таким чином, Головному управлінню ПФУ у Полтавській області потрібно знайти для виплат додатково ще 1 млрд 766 млн грн.

Нагадаємо, що середній розмір пенсій в Україні станом на початок 2023 року становить 4,6 тисячі гривень. Державний бюджет не має коштів на істотне підвищення розміру виплат. При цьому слід пам’ятати і про привілейованих пенсіонерів, чиї виплати набагато більші, ніж у більшості. Це судді, чиї пенсії в середньому становлять 96 тисяч гривень, та прокурори, які отримують близько 21,5 тисячі гривень.

Станом на квітень 2023-го пенсії отримували близько 10,7 мільйона українців. Кількість пенсіонерів за рік зменшилась на 96 тисяч осіб. Більшість громадян (3,1 мільйона) одержують виплати до 3000 гривень.

В Україні пенсіонери масово позиваються до ПФУ та підвищують свої пенсії

Близько 2,7 мільйона пенсіонерів продовжують працювати. Середній розмір їх пенсійних виплат – 5,4 тисячі гривень. Соціальна пенсія складає 2,4 тисячі гривень.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...