facebook

З 1 вересня у всіх школах України: Федоров анонсував масштабне нововведення для дітей

У Мінцифри поділилися про нововведення у школі з вересня
Не за горами новий навчальний рік 2023–2024. Ще невідомо, як він проходитиме — дистанційно чи очно, але у Мінцифри поділилися, які зміни можуть відбутися з 1 вересня. Деталі опубліковані у Telegram-каналі Fedorov.

Міністр цифрової трансформації Михайло Федоров поінформував, що деякі вчителі у країні брали участь у пілотному проєкті ІТ-студій та за підсумками 95% вчителів готові рекомендувати програму оновленої інформатики.

Минулого року було запущено проєкт “Оновлена ​​інформатика – IT-студії”, створений спільно з Міносвіти та ЄС.

Вказується, що за новою системою навчалися понад 3000 учнів із 50 шкіл. Після завершення навчального року Мінцифри серед вчителів зібрали фітбек та за результатами побачили ефективність проєкту.

Вказується, що до цього проєкту учні 4 класу не вміли самостійно створювати презентацію, але зараз уже впевнено це роблять та підказують іншим учням.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Тому вже з нового навчального року з 1 вересня ІТ-студії почнуть навчати учнів у всіх школах України. Діти отримуватимуть ще у школі сучасні знання, які у майбутньому допоможуть їм освоїти престижну та необхідну професію.

Федоров упевнений, що такі уроки допоможуть деяким молодим українцям робити перші кроки у ІТ. У майбутньому вони зможуть створювати нові революційні стартапи, працювати у великих технологічних компаніях, а також просувати Україну вперед, щоб наш ВВП став трильйонним.

Міністр зазначив, що буде продовжено роботу над трансформацією освіти. При цьому будуть також доступні освітні курси на платформі Дія.Освіта, а згодом і в новому додатку від Мінцифри — Мрія.

Таким чином, діти у будь-який час і де б не перебували, зможуть отримувати актуальні завдання.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...