facebook

Заборона тютюну, алкоголю, спаму, нескінченної реклами на ТБ: Рада прийняла цілу низку жорстких правил

Верховна Рада ухвалила зміни до низки законів в Україні
Народні обранці у другому читанні підтримали зміни до низки законів України, зокрема про рекламу та медіа. Законопроєкт на сайті парламенту зареєстровано за №9206.

Його метою є втілення в країні рекомендацій Єврокомісії щодо надання Україні статусу кандидата на вступ до ЄС.

Зокрема стало відомо, які зміни передбачені в законі про рекламу:

Заборона використовувати особисті дані дітей у комерційних цілях.
Зменшення впливу реклами. Не можна в роликах наголошувати на позитивних властивостях продукту або напою, що містить шкідливі або не рекомендовані складові.
Заборона дискримінації та ворожості.
Регулювання термінів перерв між рекламними блоками.
Заборона рекламувати тютюнові вироби. Заборонено буде спонсорство та продакт-плейсмент, пов’язаний із курінням, електронними цигарками та іншими товарами для куріння.
Реклама алкогольних напоїв у час доби. Наприклад, пиво, вино та сидр можна рекламувати з 22:00 до 06:00, а інших видів алкоголю – з 23:00 до 06:00.
Заборона спаму, включаючи телефонні дзвінки. За порушення цього правила передбачено покарання у розмірі 3 тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. Штрафи виписуватимуть Центральні органи виконавчої влади.
Регулювання реклами на платформах. Рекламу обов’язково треба зазначати, відповідати законодавству. Заборонено розсилати спам через месенджери та мобільні програми.
Регулювання соціальної реклами. Дозволено вказувати рекламодавця, якщо це державний орган, орган місцевого самоврядування, представництво іноземної держави, міжнародна організація та інше. У соціальній рекламі можна показувати зброю, наприклад, якщо це потреб ВСУ.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...