facebook

“Переосмислення “совєцького”: Лісовий розповів, як виглядатимуть нові українські школи

Очільник Міносвіти України Оксен Лісовий розповів, якою його команда бачить нову українську школу. При цьому міністр анонсував повне переосмислення радянських шкільних просторів.

Джерело:

Оксен Лісовий

Нова школа, за словами посадовця, передбачає наявність укриття, сучасний дизайн і безбар’єрний простір. Саме таким є бачення навчального закладу у межах підписаного меморандуму про створення концепції архітектурної трансформації шкіл️.

Лісовий розповів, як виглядатимуть нові українські школи
Очільник МОН наголосив: коли у школі є книжки у вільному доступі, двері до класів прозорі, є опенспейси, щоб якісно проводити час, спортивний майданчик, на якому можуть займатися жителі району, це позитивно впливає на дітей та громади загалом. Діти, зокрема, стають упевненішими у собі, допитливими та відкритими.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Завдання – повне переосмислення совєцьких шкільних просторів. Заразом плануємо запустити пілот для п’яти шкіл у різних областях, які будуть реконструйовані відповідно до потреб та вимог нових реалій,
– заявив міністр.

Ваша дитина отримала недостатній рівень знань у цьому році? Це легко виправити з “Оптіма”. Провідна дистанційна школа України пропонує унікальну благодійну програму для учнів 1 – 11 класів. Все, що потрібно – заповнити заявку та отримати безплатний доступ до освітніх матеріалів з 2 будь-яких предметів на 3 місяці. Подаруйте своїй дитині шанс здобути якісну освіту вже сьогодні!
Скільки закладів освіти в Україні знищила Росія
Міністр також розповів, що майже 3,5 тисячі закладів освіти в Україні постраждали внаслідок бомбардувань та обстрілів з боку Росії. З них – 335 зруйновані повністю.

Російські покидьки цілеспрямовано б’ють по нашій освітній інфраструктурі. Вони знищують українські школи, розграбовують, палять підручники та дуже швидко завозять свої на тимчасово окуповані території,
– зауважив Лісовий.

І додав: ворог робить це, бо чудово розуміє силу освіти, яку використовує як інкубатор для створення безвольних громадян.

Наша ж освіта – це про свободу. І мета трансформації системи освіти – поставити людину у центр уваги, її потреби та цінності. Сучасне освітнє середовище – один з інструментів,
– резюмував очільник Міносвіти.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...