facebook

Зеленський: ми наближаємося до моменту, коли контрнаступальні дії можуть пришвидшитися

Президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників 14-го щорічного Аспенського безпекового форуму, розповівши їм про успіхи контрнаступальної операції. Спочатку вона йшла досить повільно, оскільки нашим військовим перешкоджали численні зовнішні чинники, проте найближчим часом все може змінитися.

Виступ транслювала пресслужба Офісу президента. Зеленський зазначив, що Росія потужно підготувалася до оборони своїх позицій, замінувавши фактично всі шляхи просування наших Сил оборони. obozrevatel.com

“Тому було сповільнено початок контрнаступальних дій – ми не хотіли втратити наших людей, а військові не хотіли втрачати техніку. На сьогодні ми наближаємося до того моменту, коли ці дії можуть стати трохи швидшими. Ми проходимо деякі рубежі замінованості”, – сказав він.

Глава держави підкреслив, як сильно посприяли західні партнери контрнаступу та звільненню територій від ворога. Адже наша армія мала дефіцит озброєння, необхідного для операції такої складності.

“Це було неможливо, тому що не вистачало амуніції, відповідних снарядів, зброї, укомплектованості та натренованості наших бригад на новій зброї. Нам не вистачало техніки для розмінування. Усім цим нас забезпечили наші союзники та друзі. І хоча зараз усім хочеться якихось швидких результатів, важливо ще раз наголосити, що ми не кидаємо людей бездумно на міни та танки. Ми розробляємо стратегію”, – зауважив Зеленський.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...