facebook

До будинку Орбана принесли дитячу труну та показали “майбутнє угорської молоді”

До помешкання прем’єр-міністра Угорщини, який активно заграє з Росією, принесли дитячу труну. Вона з’явилася біля помешкання Віктора Орбана не випадково. Це знак протесту на його дружбу з Кремлем.</strong

Приніс труну до будинку Орбана адвокат і активіст Золтан Керестені. Він мав на меті дитячою труною висловили протест. Його обурює той факт, що Угорщина продовжує підтримувати зв’язки з Росією.

Показав “майбутнє угорської молоді”
На світлинах, які Керестені виклав у мережу, можна побачити напис на труні – “Майбутнє угорської молоді”. Правозахисник нагадав своїм землякам 1989 рік. Тоді відбулася церемонія перепоховання глави уряду Імре Надя. І тоді з промовою біля труни політика виступав молодий іще Орбан.

Сьогодні молодий чоловік, який виступав там, став прем’єр-міністром. Він вчинив так само, як і його деспотичні попередники: пов’язав долю Угорщини з путінським, радянсько-російським типом держави або навіть із китайською компартією,
– наголосив активіст.

За його словами, економічну кризу в Угорщині провокують саме тісні зв’язки з Росією. Також це впливає на високий рівень інфляції, врізання заробітної платні та проблеми як з медициною, так і освітою всередині країни.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Зараз у нас немає радянських військ, як у 1989 році. Але є путінські агенти впливу, які приховано або навіть публічно розпалюють ненависть в угорському суспільному житті та політиці. Тепер ми повинні з ними боротися! Бо так майбутнє угорської молоді залишиться в труні”, – додав Керестені.

Зауважимо, що на протест миттєво відреагували правоохоронці. За даними місцевих ЗМІ, до помешкання Орбана в Фелчуті оперативно прибули поліцейські. Вони не лише провели обшук автівки Золтана Керестені. Чоловікові ще й загрожує кримінальна відповідальність. Причина: буцімто зловживання правом на зібрання.

Тим часом виступ Орбана намагалися зірвати, пише Telex. За наявною інформацією, сталося це у румунському містечку Беїле Тушнад, де він виголошував промову.

Зібралися близько 50 – 60 націоналістів
ЗМІ кажуть, що на територію фестивалю Тушваньош прагнули потрапити близько 50 – 60 націоналістів. Вони були з румунськими прапорами. Власне, Орбан виступав на заході у цьому курортному містечку.
Відомо, що протестувальникам перегородили шлях правоохоронці. Цікаво, що сам Віктор Орбан назвав їх “румунськими арміями”.
Зауважимо, що протести націоналістів не вщухали. Щойно Орбан завершив свій виступ, вони розмахували прапорам Румунії та ще гучніше скандували.
Варто звернути увагу на угорських учасників заходу. Вони, у відповідь на викрики протестувальників, виконали гімн секеїв. Мовиться про етнічну групу мадярів у Румунії.
Тим часом мікроавтобус з Орбаном намагався покинути фестиваль. У ЗМІ кажуть, що на заході прем’єра охороняла велика кількість місцевих спецпризначенців.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...