facebook

У дитячій лікарні померло 3-місячне немовля. Вічна пам’ять ангелику

Від кашлюка у Рівненській області померло тримісячне немовля. Це перший летальний випадок у 2023 році.

Про це повідомляє Суспільне.

За словами завідувачки відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб обласного центру контролю і профілактики хвороб Юлії Терентьєвої, у дитини не було першого щеплення, яке роблять у два місяці.

Тримісячну дитину з Демидівської громади госпіталізували 18 липня у місцеву лікарню після тижневого кашлю та задишкою.

“14 липня дитина повернулася з Полтавщини, де родина перебувала місяць. У дитини не було декларації із сімейним лікарем та не було першого щеплення від кашлюка. Дитині стало гірше, вона була переведена в реанімацію у дитячу обласну лікарню, де було встановлено лабораторно і клінічно підтверджено діагноз кашлюк. Немовля 22 липня померло в дитячій обласній лікарні. Дитина у два місяці мала б вже отримувати першу дозу АКДП”, – розповіла Терентьєва.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Вона також зазначила, що статистика захворюваності на кашлюк у 2023 році значно зросла.

“За шість місяців 2023 року в області зареєстрували 22 випадки захворювання дітей на кашлюк. В той час, як за увесь минулий рік – лише один. У 2023 році – це перший випадок, коли дитина померла від кашлюка. З 22 захворілих за півріччя у нас не було зареєстровано летальних випадків”, – додала завідувачка відділу епіднагляду та профілактики інфекційних хвороб.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...