facebook

Бережіть дітей та зір: 30 липня велике церковне свято, що суворо заборонено

Яке свято 30 липня і що категорично заборонено цього дня
Усі віруючі відзначають 30 липня велике церковне свято, а саме – вшановують пам’ять великомучениці Марини. Про суворі заборони, народні прикмети та традиції на цей день, розповість інформаційний портал “Стіна”.

Отже, 30 липня у церковному календарі – день пам’яті великомучениці Марини. Марина чи Маргарита була римською незайманою-християнкою. На жаль, про її життя нам мало відомо. Народилася вона в Антіохії, її батьком був язичницький жрець, а мати померла під час пологів. Дитину виховувала нянька, яка була таємною християнкою.

У юному віці Марина прийняла хрещення і вирішила віддати своє життя Господньому служінню. Однак роки йшли, і дівчина стала дуже гарною. Мер одружитися з нею римський префект Олівій, але дівчина відмовилася. Невдале залицяння закінчилося тим, що префект потяг Марину до суду. Там вона відмовилася поклонятися язичницьким богам, за що її засудили до страти. Спалити дівчину не вдалося, її тіло залишилося неушкодженим. Тому їй відрубали голову мечем.

Заборони на 30 липня:

Не варто займатися важкою фізичною працею.
Категорично заборонено лаяти чи бити дітей.
Не можна дивитися на блискавки, які часто з’являються без дощу і грому, можна засліпнути.
Народні прикмети та традиції від наших предків на 30 липня:

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

дивилися, який сьогодні день: гроза вказує на дощову осінь та зиму з великою кількістю хуртовини;
до обіду спекотно, а потім холодніє — чекайте сонячної погоди наступного дня;
на небі білі хмари та дощ – погода зміниться;
спалахи блискавок означають, що добре вродять горіхи.
У народі 30 липня називали Марининим днем. Часто у цей період йдуть дощі чи грози. Вважається, що особливо небезпечна блискавка, яка може потрапити до будинку та розпочати пожежу. Тож наші предки молилися Марині, щоб та захистила будинок від вогню. Марину також вважали покровителькою рибалок. Тому день вважається вдалим для риболовлі.

30 липня День Ангела відзначають Леонід, Петро, ​​Вероніка, Марина, Маргарита.

30 липня в Україні та світі святкують Міжнародний день дружби. Свято було встановлене Генеральною асамблеєю ООН, адже дружба допомагає об’єднувати цілі нації та спільноти, тим самим сприяти порозумінню між ними. Дружба почали описувати та аналізувати філософи ще в давнину. Наприклад, Аристотель виділяв три типи дружби — заради вигоди, для взаємного задоволення та засновану на спільних цінностях. Сократ вважав, що друзів мають поєднувати виключно пошуки мудрості та істини.

Також 30 липня День працівників торгівлі в Україні. Торгівля у світі – це вагомий політичний, економічний чинник будь-якої держави. І наша країна не є винятком. На території сучасної України торгівля була поширена ще за Київської Русі. Тоді центрами торгівлі були місця, біля яких збиралися селяни та ремісники, щоб придбати все необхідне для життя.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...