facebook

Українці у ступорі: ПриватБанк примусово закриває рахунки клієнтів – у чому причина

ПриватБанк примусово закриває рахунки клієнтів
Деякі клієнти найбільшої в країні фінансової установи можуть залишитися без своїх рахунків та грошей. Член правління ПриватБанку з питань малого та середнього бізнесу Євген Заграєв поділився, у чому причина, пише Мінфін.

З початку 2022 року по квітень поточного року було здійснено примусове закриття рахунків 38,9 тисячі фізичних осіб підприємців (ФОП).

За словами Заграєва, серед причин такого обмеження стала діяльність підприємців, яка не відповідає вимогам фінансового моніторингу.

Зокрема банк може закрити також рахунок клієнта, якщо він неактивний протягом тривалого часу, а саме від 3-х років.

Він поділився, що всього таких категорій у 2022 році було 30,6 тисячі, а в першому кварталі 2023 року — 8,3 тисячі. При цьому минулого року за власною ініціативою рахунки закрили 48,4 тисячі ФОП, а в першому півріччі 2023 року — 29,9 тисячі.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

З урахуванням випадків, коли за бажанням клієнтів закривалися рахунки, загальна кількість складає 78,3 тисячі.

І хоча фінансова установа запроваджує такі обмеження, проте залишається провідним оператором у сфері обслуговування підприємців.

За даними, наданими банком, на початку 2022 року він мав 877,6 тисячі ФОП, а на початку 2023 року — 922,6 тисячі. І ця цифра продовжує зростати, досягнувши 1 липня 2023 року позначки 962,2 тисячі підприємців.

Варто зазначити, що з 1 серпня 2023 року ПриватБанк ухвалив рішення продовжити термін дії всіх карток українців на 24 місяці, тобто на 2 роки з дати закінчення терміну користування банківської картки.

Це рішення стосується зарплатних, соціальних, кредитних, пенсійних та платіжних карт. Вони зможуть продовжувати своє функціонування, навіть якщо минув термін дії.

ПриватБанк надав клієнтам можливість користуватися цими картками для оплати, зняття готівки, транзакцій в Приват 24 та поповнення рахунку.

 

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...