facebook

“Я человека убил”: судитимуть окупанта, який розстріляв авто з подружжям

Російського військового судитимуть заочно.

Окупанта, який 23 червня 2022 року відкрив прицільний вогонь по автомобілю з подружжям на Харківщині, звинувачують у порушенні законів і звичаїв війни, що поєднане із закінченим замахом на умисне вбивство двох цивільних осіб.

Про це повідомляє Офіс генерального прокурора.

Детальніше про окупанта
Йдеться про мешканця Москви, старшого лейтенанта, командира 1-ї мотострілецької роти 1-го мотострілецького батальйону БТГр 15-го мотострілецького полку 2-ї мотострілецької дивізії 1-ї танкової армії Західного ВО, командира мотострілецької роти ЗС РФ. Правоохоронці встановили, що злочин вчинив Кержаєв Клим Дмитрович.

“Слідством встановлено, що 23 червня 2022 року подружжя з Донеччини поїхало на власному автомобілі до міста Бахмут, щоб евакуювати літніх хворих батьків. Поблизу села Велика Комишуваха Ізюмського району їхній автомобіль розстріляли російські військові”, – йдеться у повідомленні.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Жінка намагалася врятувати чоловіка, проте окупанти продовжили обстріли. В цей час українські військові проводили аеророзвідку та зафіксували розстріл автівки. Побачивши коптер, постраждала не розуміла, що відбувається, але пішла за ним, щоб врятувати своє життя й життя чоловіка. Дрон привів її до місця дислокації українських військових.

“В цей час окупанти підійшли до розстріляної автівки та подумали, що чоловік помер. Вони скинули його тіло у траншею на узбіччі дороги. Чоловік понад 30 годин пролежав непритомний. Потім він самотужки дійшов до бази ЗСУ”, – розповіли в Офісі генпрокурора.

Завдяки радіоперехопленню встановлено, що під час телефонної розмови з дружиною загарбник, сміючись у слухавку, сказав: “Я человека сегодня убил”.

“Кожен окупант, де б він не перебував, буде ідентифікований і покараний за свої злочини!” – наголошують у МВС.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...