facebook

Влада Італії дозволила відремонтувати “Шахерезаду” Путіна, – ЗМІ

В Італії проводиться ремонт яхти “Шахерезада”, яка, за даними ЗМІ, належить російському президенту Володимиру Путіну

Про це йдеться у повідомленні Financial Times, передає “ДС”.

За даними видання, влада Італії дозволила анонімному власнику яхти “Шахерезада”, яку ЗМІ приписували президенту Росії Володимиру Путіну, оплачувати обслуговування та утримання судна, а також проводити реконструкцію. Судно стоїть в італійському порту під арештом вже 15 місяців.

Роботи із реконструкції веде італійська компанія Italian Sea Group. Власник оплачує роботи та обслуговування, проте подробиці, включаючи його особу, залишаються в таємниці. Агентство державного майна Італії, яке займається управлінням конфіскованих активів, підтвердило згоду на оплату власником судна “робіт з обслуговування”, але відмовилося надавати подробиці, назвавши інформацію про заморожені активи засекреченою.

У FT зазначаюь, що утримання російських яхт у всьому світі обходиться в мільйони доларів щорічно — Італія заблокувала одразу 4 судна, включаючи і “Шахерезаду”.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

За даними Агентства держмайна країни, на обслуговування цих яхт за рік пішло 40 мільйонів доларів, тому влада Італії погодилася дозволити власнику оплатити ремонт.

Формальним власником “Шахерезади” є Едуард Худайнатов, колишній генеральний директор “Роснефти”. Він потрапив до санкцинного списку ЄС у червні 2022 року. Американська влада минулого року стверджувала, що Худайнатов був “фіктивним власником” “Шахерезади” та ще однієї яхти, діючи від імені Путіна.

Колишній член екіпажу “Шахерезади” стверджував, що ніколи не чув про Худайнатова, і згадав, що на борту прямо говорили, що фактичним власником судна є російський президент.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...