facebook

Українцям які мають заборгованість можуть заборонити виїзд за кордон

Під час війни обов’язок оплачувати комуналку не скасовували, тому за борги постачальники послуг можуть подати в суд. Для того, щоб потрапити до реєстру боржників, достатньо будь-якої суми борги.

Про це пише РБК-Україна.

Особливості санкцій проти споживачів комунальних послуг, які заборгували оплату за рахунками, пояснив керуючий партнер юридичної компанії “Winner” Ігор Ясько.

Якщо нерухомість знаходиться у неокупованих районах та далеко від проведення бойових дій, комунальні підприємства можуть звернутися до суду за примусовим стягненням суми заборгованості (можливий арешт рахунків і занесення до реєстру боржників). Заборонено стягувати борги лише з мешканців територій, на яких тривають бойові дії або тимчасово окупованих територій, які виїхали звідти та надали документальне підтвердження.

“Якщо у власника є заборгованість, у тому числі за послуги ЖКГ, і справа дійшла до суду, виконавець може звернутися за встановленням тимчасового обмеження у праві виїзду боржника – фізичної особи чи керівника боржника – юридичної особи за межі України до виконання зобов’язань”, – зазначив юрист.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Виїзд за кордон, як і погіршення майнового стану не скасовують обов’язку оплачувати комуналку. Зменшити нарахування можна за деякі послуги за відсутності лічильників (крім опалення та управління багатоквартирним будинком).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...