facebook

Через тривоги в школах запроваджують нові правила: міністр Лісовий розповів, як навчатися дітям і що чекають від батьків та вчителів

Що зміниться?
У Міносвіти пропонують нові правила навчання через повітряні тривоги
Залишається дедалі менше днів до старту нового навчального року 2023-2024. Міністр освіти та науки України Оксен Лісовий у себе на facebook-сторінці поділився, які зміни в навчанні він пропонує внести через повітряні тривоги.

 

На жаль, школярам та педагогам доведеться знову вчитися та працювати в умовах повномасштабної війни. Цього навчального року є високі шанси, що більшість українських дітей зможе навчатися очно.

Однак ворог продовжує використовувати тактику обстрілу українських міст і нерідко вночі доби. У зв’язку з цим, Лісовий поділився думкою, що якщо дитина через тривалу повітряну тривогу не виспалася, тоді на перший урок її не варто вести.

Міністр зазначив, що дорослим часом важко сконцентруватися через недосипання на роботі, що вже говорити про дітей.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Крім того, школяру, щоб сприймати на уроці новий матеріал, потрібно мати хорошу концентрацію та пам’ять, а якщо він мало спав, цього не буде.

Тому міністр освіти радить батькам у таких випадках краще пропустити заняття і потім вивчити нову тему пізніше, ніж змушувати сонну дитину йти до школи.

Якщо так сталося, що школяр пропустив контрольну через тривогу, тоді вчителі мають дати можливість у такому разі здати її пізніше.

Також Лісовий відповів, що робити вчителю, якщо під час дистанційного уроку в нього увімкнулась повітряна тривога, а у дітей у класі немає.

У такому разі міністр вважає, що буде краще, якщо заняття буде перервано і варто піти в укриття. Якщо ж є можливість продовжити роботу з укриття, тоді буде добре. Але якщо не вдасться, то це не катастрофа.

Головне, наголосив міністр, безпека, вона понад усе. Лісовий також додав, що варто думати не лише про успішність школярів, а й про ментальне здоров’я.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...