facebook

Коли закінчиться війна і які головні передумови звільнення сходу — неочікувані прогнози від Грабського

Від того, як буде визволений південь, залежатиме подальший перебіг подій щодо визволення наших територій на сході.

Зміст
Коли ЗСУ звільнять Крим?
Коли закінчиться війна?
Від чого залежить визволення сходу?
У разі розвалу південного фронту РФ, створяться передумови щодо подальшого звільнення Збройними силами України саме східних територій. Якщо ж нам не вдасться просунутися до напрямку Токмак-Верхній Токмак, треба розуміти, що автоматично війна буде продовжуватися щонайменше до кінця 2025 року.

Про це в ефірі “Ради” в рамках телемарафону заявив військовий експерт Сергій Грабський.

“На Мелітопольському напрямку ситуація залишається надзвичайно складною. І ми, і окупанти прекрасно усвідомлюємо важливість цього напрямку для подальшого перебігу війну. Тому про це треба говорити абсолютно відкрито, адже у разі розвалу південного фронту РФ, створяться передумови щодо нашого подальшого звільнення саме східних територій”, — зазначив експерт.

Коли ЗСУ звільнять Крим?
“Перед тим ми визволяємо Крим і це фактично буде означати кінець російської окупації на півдні України”, — додав він.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

“Тому противник відчайдушно намагається стримати просування Сил оборони України, бо прекрасно розуміє — якщо ми виходимо на напрямок Токмак-Верхній Токмак, то ми фактично перерізаємо основну залізничну магістраль, на якій базується вся логістика противника на південному напрямку”, — сказав Грабський.

“Справа визволення Криму, справа визволення наших південних територій — буде виключно справою часу”, — впевнений експерт.

Коли закінчиться війна?
“Якщо ж нам не вдасться просунутися до тієї ділянки, треба розуміти, що автоматично війна буде продовжуватися щонайменше до кінця 2025 року”, — говорить Грабський.

“Якщо брати ті темпи, з якими ми зараз просуваємося, в тій кількості і якості, в якій ми зараз ведемо боротьбу і спроможності противника наростити свою силу, то йдеться про передекампанію. Тобто треба розуміти, що визволення України буде визначатися наступним алгоритмом — спочатку південь, потім схід”, — акцентував він.

Від чого залежить визволення сходу?
“Тому що без визволення півдня, без гарантування визволення Криму і створення передумов для посилення нашого економічного фронту — а його ми можемо посилити виключно за рахунок півдня — говорити про визволення сходу, де противник має потужні лінії оборони, немає сенсу”, — зауважив експерт.

“Тому від того, як буде визволений південь, буде залежати подальший перебіг подій щодо визволення наших територій на сході. Адже за найоптимістичнішими сценаріями, у разі невиконання завдань цієї наступальної операції цього року, вона автоматично переноситься на наступний рік”, — сказав він.

“І це автоматично віддаляє перспективу визволення сходу України щонайменше до кінця 2025 року. Найоптимістичніший сценарій, який ми маємо, це визволення східних територій в 2025 році, не раніше, і лише якщо ми говоримо про те, що ця операція завершиться на тих позиціях, на яких ми зараз спостерігаємо бойові дії”, — продовжив Грабський.

“Тоді нам треба буде готуватися — а ми, в принципі, готуємося до цього — до затяжної битви на виснаження проти нашого ворога. Саме тому сьогодні ми бачимо, наскільки важливим є цей південний напрямок для обох сторін, які воюють”, — резюмував він.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...