facebook

Прикордонник втік із Закарпаття у Москву. Окупанти називають його “наш разведчик”

Уродженець Луганська прибув на службу на Закарпаття у червні 2022 року з Лисичанська. За оперативними даними, нещодавно він у складі групи ухилянтів незаконно перетнув кордон з Угорщиною.

Працівники ДБР у співпраці з СБУ та Держприкордонслужбою заочно повідомили про підозру правоохоронцю, який служив на Закарпатті у лавах прикордонників та виявився агентом російських спецслужб, ідеться в офіційній інформації.

Уродженець Луганська прибув на службу на Закарпаття у червні 2022 року з Лисичанська. У серпні цього ж року його призначили начальником групи кіберзахисту відділення зв’язку одного з підрозділів кордону. Попередньо, доступу до державної таємниці військовослужбовець не мав.

За оперативними даними, нещодавно він у складі групи ухилянтів незаконно перетнув кордон з Угорщиною. І вже за декілька днів в одному з російських пабліків з’явилася інформація про те, що утікач тривалий час працював агентом спецслужб рф і зараз перебуває у москві. Росіяни стверджували, що він вів підривну діяльність проти України й обіцяли згодом викласти велике інтерв’ю зі зрадником.

Зраднику повідомлено про підозру у дезертирстві (ч. 4 ст. 408 Кримінального кодексу України).

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Також готується повідомлення про підозру у державній зраді (ч. 2 ст. 111 КК України).

Санкція статей передбачає покарання у вигляді довічного ув’язнення. Наразі перевіряються контакти зрадника та його можливості щодо передачі таємних даних.

Процесуальне керівництво здійснює Закарпатська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

Як повідомляє журналістка і блогерка Зоя Казанжи, йдеться про Руслана Сирового — начальника відділу кібербезпеки Мукачівського прикордонного загону ДПС України. В системі працював з 2009 року. В Луганському прикордонному загоні починав з радіотелеграфіста.

Зараз він перебуває в Москві, куди благополучно втік разом зі своєю сімʼєю.

Тепер розповідає на камери, як він довго займався підривною діяльністю і збором важливої інформації для російських спецслужб та як допомагав “ополченцям” Донбасу.

З 2014 року, розповідає, встановив контакт із ворогами — допоміг однокласник. Каже також, що завдяки даним, які він передав, було виявлено місце знаходження 128 бригади ЗСУ — для ураження російськими військами.

Росіяни стверджують, що завдяки Сировому вдалось отримати доступ до багатьох закритих баз і вузлів звʼязку прикордонників, і називають його “наш разведчик”.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...