facebook

“Українці повинні знати це”: у Міненерго зробили важливу заяву щодо опалювального сезону

Останніми днями в Україні різко похолодало, і мешканці багатоквартирних будинків, які опалюються централізовано, одразу згадали про наближення опалювального сезону. Опалювальний сезон в Україні розпочнеться вчасно, як і належить за кліматичними нормами.

Як інформує “biz.today.ua”, про це в ефірі телемарафону заявила заступниця міністра енергетики України Світлана Грінчук.

Запасів газу, накопичених у підземних сховищах, із лишком вистачить на проходження зимового сезону, каже чиновниця. За планом було намічено накопичити на зиму 14,7 млрд кубометрів газу. Такого обсягу блакитного палива має вистачити нашій країні на зиму. Однак на сьогодні в підземні сховища вже закачано на мільярд кубометрів більше, що дає змогу з упевненістю зустрічати прийдешні холоди.

При цьому всі атомні енергоблоки, що знаходяться на підконтрольній території України, вже пройшли профілактичний ремонт та готові до роботи в зимовий період. Окрім того, енергетики завершують ремонти блоків теплових електростанцій.

“Згідно з графіком триває масштабна ремонтна кампанія всіх об’єктів генерації та розподілу електроенергії. Зокрема, минулого тижня вийшли з поточних ремонтів три потужні блоки теплових електростанцій”, – повідомила Світлана Грінчук.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Чиновниця також зазначила, що в усіх регіонах ремонтні та підготовчі роботи ведуться рівномірно. Тобто всі підходять до опалювального сезону практично з однаковою готовністю. Щоправда, цього, на жаль, не можна сказати про прифронтові регіони, де ремонти утруднені через постійні обстріли.

До речі, бригадам енергетиків неодноразово доводилося працювати під обстрілами. Тому серед них є чимало поранених і навіть, на жаль, є загиблі.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...