facebook

В Україні оновили правила дорожнього руху: що треба знати водіям

Уряд на засіданні 20 жовтня підтримав зміни у правилах дорожнього руху. Вони стосуються перевезення дітей та увімкнення фар за межами населених пунктів.

Жовтий сигнал світлофора в Києві, 19 квітня 2018 р. В Україні можуть скасувати жовтий сигнал світлофора. Однак заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк заявив: “Кабінетом міністрів України доручено вивчити питання, опрацювати і подати пропозиції. Для прийняття рішення потрібно консолідована зважена позиція ряду міністерств і відомств. Поки про заборону жовтого сигналу світлофора не йде. Питання в стадії вивчення”. Фото Ратинський В’ячеслав / УНІАН

Про це повідомив постійний представник Кабміну у Верховній раді України Тарас Мельничук, – пише Суспільне.

Зі слів Мельничука, зміни в ПДР внесені задля наближення законодавства України до законодавства Євросоюзу.

Що змінилося?
Відтепер водіям всіх механічних транспортних засобах поза населеними пунктами доведеться вмикати під час руху денні ходові вогні. В разі їх відсутності в конструкції транспортного засобу – ближнє світло фар. Раніше в Україні таке правило діяло в період осінньо-зимового сезону. Тепер воно буде діяти цілий рік.

Також заборонено перевозити дітей зростом менше 150 сантиметрів у транспортних засобах без використання дитячих утримуючих систем, які дають змогу пристебнути дитину за допомогою ременів безпеки.

Також заборонено перевезення дітей на задньому сидінні мотоцикла та мопеда, крім низки випадків.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

А ще було уточнено перелік дорожніх знаків, якими позначено спеціальні місця для стоянки на автомагістралях і дорогах для автомобілів.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...