facebook

Обшуки в будівлях ТЕЦ Києва: у ДБР розповіли, що і в якій справі шукають

Йдеться про справу щодо зловживання посадовців під час ремонту енергетичного обладнання. Доповнюється…

Працівники ДБР проводять 27 жовтня обшуки в адмінбудівлях київських теплоелектроцентралей за фактом розкрадання грошей під час ремонту зруйнованого обстрілами енергообладнання.

Про це повідомили у пресслужбі Держбюро розслідувань.

В ДБР уточнили, що обшуки відбуваються в межах розслідування кримінального провадження за фактом зловживання службовими повноваженнями працівниками комунальних підприємств під час ремонту обладнання ТЕЦ.

Йдеться про досудове розслідування за статтями про зловживання владою та службове підроблення, що спричинило тяжкі наслідки.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Зокрема, правоохоронці перевіряють інформацію про виведення виділених на ремонт грошей на рахунки підприємства з ознаками фіктивності, аби в подальшому перевести ці кошти в готівку та привласнити.

Перевіряється й інформація про те, що самі роботи, відповідно до укладених 2022 року договорів, фактично не виконувались.

В ДБР запевнили, що проводять слідчі дії з суворим дотриманням рекомендацій служб, які забезпечують безпеку стратегічних об’єктів.

Яка мета обшуків на київських ТЕЦ
Мета обшуку на ТЕЦ – вилучення документації про допуск на об’єкти працівників та техніки підрядника у 2022-2023 роках, а також бухгалтерська документація з результатами виконання робіт.

В ДБР зазначили, що під час обшуків не знімають на відео зовнішній вигляд об’єктів критичної інфраструктури, і участь у слідчих діях не беруть сторонні особи.

“Слідчі ДБР виконують всі встановлені законодавством вимоги щодо інформаційної безпеки та рекомендації служб, які забезпечують безпеку стратегічних об’єктів. Втручання в технологічний процес вироблення електроенергії та тепла не здійснюється. Слідчі працюють лише з документацією, яка зберігається в адміністративних приміщеннях та добровільно видається”, – наголосили у бюро.

Водночас слідчі дії проводяться у підрядній організації, яка була виконавцем робіт.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...