facebook

Збір коштів нібито на потреби військових: у межах провадження у Києві тривають обшуки (відео)

Поліція та прокуратура проводять обшуки в так званому фонді “Врятуємо рідну країну”, які займаються шахрайством, використовуючи військову форму.

У Києві правоохоронці проводять перевірку щодо законності діяльності благодійного фонду. За цим фактом у поліції розпочато кримінальне провадження.

Як розповіли у поліції Києва, ввечері 16 листопада у телеграм-каналах поширилось відео конфлікту між громадянами в Оболонському районі столиці щодо збору грошей на потреби українських військових. На місце прибули працівники поліції.

 

У поліції кваліфікували подію як шахрайство
Поліцейські врегулювали конфлікт та доправили до територіального управління поліції п’ятьох представників благодійного фонду. Працівники поліції кваліфікували подію як шахрайство.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

Відомості внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ст. 190 Кримінального кодексу України. У рамках розпочатого кримінального провадження дізнавачі перевіряють усіх представників фонду, а також документацію установи.

Нині тривають обшуки
Оболонська окружна прокуратура Києва здійснює процесуальне керівництво у кримінальному провадженні, розпочатому за фактом можливих шахрайських дій з боку представників благодійної організації щодо збору коштів на потреби українських військових.

“У медіа набуло широкого резонансу відео конфлікту, що виник між громадянами та особами у військові формі, які від імені благодійного фонду збирали гроші на потреби українських військових. У межах розпочатого кримінального провадження перевіряється законність діяльності благодійного фонду, правомірність збору її представниками коштів, їх обліку та цільового використання”, – зазначає пресслужба Київської міської прокуратури.

Зараз триває допит осіб, які мають відношення до вказаного благодійного фонду, та вживаються заходи щодо вилучення документації про його діяльність.

Крім того, проводиться обшук за місцем фактичного здійснення діяльності благодійного фонду “Врятуємо рідну країну”.

Досудове розслідування триває.

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...