facebook

“Радикальні зміни курсу валют сколихнуть обмінники, долар на порозі стрибка”: експерти про те, чи є час до кінця тижня

До кінця поточного робочого тижня (до 24 листопада) українські обмінники можуть відчутно знизити курс долара в купівлі – при цьому помітно підвищивши його у продажу. Очікується, що в цей період вартість валюти перебуватиме в коридорі 37,3-38 грн.

Як інформує “Obozrevatel”, схожі зміни, за словами аналітика Олексія Козирева, можуть відбутися і в банках, передає “Мінфін”. За його словами, до кінця робочого тижня курс готівкової валюти в них перебуватиме у межах від 37,1 до 38,15 грн.

При цьому спред (різниця між кращими цінами заявок на продаж і на купівлю в той самий момент часу) складе від 20-25 коп. до 50 коп. Причому як у банках, так і в обмінниках.

“Тренд по курсу долара на торгах диктуватиме НБУ своїми інтервенціями та цінниками. Основні обсяги угод пройдуть у першій половині тижня, оскільки потім через свята в США ділова активність контрагентів українських компаній теж знизиться”, – пояснив суть того, що відбуватиметься на ринку, Козирев.

Підтримай нашу сторінку в Facebook.

НБУ наблизив офіційний курс до психологічної позначки

Водночас Нацбанк на 21 листопада виставив офіційний курс долара на рівні 36,04 грн. Опустивши його на 9 коп., порівняно з курсом 20 листопада.

При цьому нагадаємо: понад рік офіційний курс валюти було зафіксовано на рівні 36,56 грн. Таким чином, якщо регулятор зміцнить гривню, опустивши курс долара нижче 36 грн, це справить певний психологічний ефект щонайменш, на суспільство.

Загалом же, поки регулятор не давав підстав сумніватися у своїх діях щодо курсу. Так, повідомив нардеп від “Слуги народу” Данило Гетманцев, через місяць після скасування фіксованої вартості американської валюти:

середньозважений курс на готівковому ринку за жовтень зміцнився до 38,05 грн (+2 коп.); порівняно з вереснем-2023 гривня зміцнилася на 5 копійок (0,1%).

Шукайте деталі в групі Facebook

Джерело.

Вам також може бути цікаво...